21 Ağustos 2018 Salı

Bonfile Nedir? Bonfile Pişirmenin İpuçları Nelerdir?

Bonfile Nasıl Pişirilir?

Kremalı Bonfile tarifi için öncelikle, bonfileler ince uzun şeritler halinde kesilir. Aslında hangi etin neresini nasıl pişirileceğini bildiğimiz zaman, et pişirmek, özellikle ızgara bonfile gibi tarifleri yapmak çok kolay. Fırınlanmış bonfileyi bir cm kalınlığında dilimleyip Üç Mantarlı Ragu” eşliğinde servis edin. Bu yemek, bonfile dilimlerine baharatlar, soslar ve sebzeler eklenerek kolaylıkla yapılmaktadır. Bonfile fırında pişirmek için superb bir et türüdür.
Düdüklü tencerede bonfile haşlama yapmayı da tercih edebilirsiniz. Bonfile pişirme dereceleri çok tartışılsa da baş parmağınızdan serçe parmağınıza kadar avuç içinizle etin pişme derecesini kontrol edebilirsiniz. Bonfile hangi şekilde karşınıza çıkarsa çıksın mutlaka ağzınızı sulandıracak türde bir et çeşididir. Bonfile kilosu fiyatı dana veya kuzu olmasına göre farklılık gösterebilir.
Etleri yerleştirmeden önce ince şekilde dilimlemek ve tavaya koyduğunuz yağı bir süre kızdırmak daha başarılı bir bonfile biftek yapmanıza destek olur. Özet olarak bonfile lezzetli ve doyurucu olmasının yanında sağlık açısından yararlı bir besindir. Et olarak da bonfile kullanacağız ki, bonfile de zaten hayvanın etinin en yumuşak olduğu yer zaten. Bonfile kalori değeri bir orta porsiyonda one hundred eighty kalori olarak belirlenmiştir.
Izgarada pişecek olan bonfileye yağ eklemek şart değildir. Bununla birlikte, etlerin Sarkık Yanaklı Akbabalar sosları ile bir araya gelmesi sonucunda lezzet oranları bir hayli artmaktadır. Dilimlenmiş bonfile ile yapma imkanınız olan yemeklerden bir diğeri ise bonfile fajita. Sonrasında bonfileyi koyduğunuz kabı bir folyoya sararak bir gün boyunca buzdolabında tutabilirsiniz. C vitamini ve mineraller yönünden besin değerinin yüksek olması bonfile tüketenlerin kendilerini zinde, güçlü ve enerjik hissetmelerine katkıda bulunur.

Bonfileyi fırın tepsisine aktarın. Bonfile tavuk ise tavuk göğüs etinden bonfile yapımına verilen isimdir. Elde ettiğiniz karışımı bonfilenin üzerinde gezdirebilirsiniz. İçine erimiş tereyağı dökün ve dilimlediğiniz bonfile parçalarını kızgın tereyağı üzerine bırakın. Bayram günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden birini bonfile kavurma olarak deneyebilirsiniz. Öncelikle satın aldığınız bonfilenin sinir ve yağlardan arındırılmış durumda olduğuna emin olmanız gerekir.


Bonfile Hayvanın Neresidir ?

Bonfile daha yumuşaktır ve tadı muazzamdır, ayrıca pahalıdır, biftek daha serttir fiyatı daha makuldur. Bu bilgilerden sonra, lezzetli ve yumuşacık bir et için Izgara Bonfile tarifimize başlıyoruz. Örneğin bir büyükbaş hayvanda bonfile çok az çıkar, bu yüzden değerlidir; döş eti ise daha fazladır bu yüzden daha ucuzdur. Bonfile antrikot farkı: Bonfile antrikota göre hayvanların daha derin bir bölgesinde bulunmaktadır. Ayrıca kuzu bonfile, dana gibi farklı çeşitleri vardır.
Bonfileyi fırın tepsisine aktarın. Bonfile tavuk ise tavuk göğüs etinden bonfile yapımına verilen isimdir. Elde ettiğiniz karışımı bonfilenin üzerinde gezdirebilirsiniz. İçine erimiş tereyağı dökün ve dilimlediğiniz bonfile parçalarını kızgın tereyağı üzerine bırakın. Bayram günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden birini bonfile kavurma olarak deneyebilirsiniz. Öncelikle satın aldığınız bonfilenin sinir ve yağlardan arındırılmış durumda olduğuna emin olmanız gerekir.
Bonfile terbiyesi sayesinde pişireceğiniz etler daha yumuşak duruma gelebilir. Karışımı fırça yardımıyla mühürlediğiniz bonfilenin tüm yüzeyine sürün. En çok birbirine karşılaştırılan et kısımları antrikot ve bonfiledir. Ayrıca tavada tek seferde bir tane bonfile kızartması işlemine yer verebilirsiniz. Aldığınız bonfile etlerini ideally suited inceliğe getirmeye dikkat etmeniz bir başka püf noktasıdır.
Izgarada pişecek olan bonfileye yağ eklemek şart değildir. Bununla birlikte, etlerin Sarkık Yanaklı Akbabalar sosları ile bir araya gelmesi sonucunda lezzet oranları bir hayli artmaktadır. Dilimlenmiş bonfile ile yapma imkanınız olan yemeklerden bir diğeri ise bonfile fajita. Sonrasında bonfileyi koyduğunuz kabı bir folyoya sararak bir gün boyunca buzdolabında tutabilirsiniz. C vitamini ve mineraller yönünden besin değerinin yüksek olması bonfile tüketenlerin kendilerini zinde, güçlü ve enerjik hissetmelerine katkıda bulunur.

Bonfileyi tuz, karabiber ile tatlandırın. Güvenilir bulduğunuz bir kasaptan bonfile almanız bu nedenle önemlidir. Yağsız olması bonfilenin fazla kilo aldırmayan bir et türü olmasını sağlamaktadır. Bonfile marinesi yapmak için tercih edeceğiniz klasik bir tarif bulunmaktadır. Bonfile tava üzerinde pişirilecekse kullanılan tavanın kesinlikle yapışmaz teflon türünden olmasına önem vermeniz şarttır.


Bonfile Nasıl Daha Lezzetli Olur ?

Bonfile, bütün olarak, dilimlenmeden fırında kızartılırsa rozbif” adını alır. Diğer etlere göre daha pahalıdır: 1 kg bonfile fiyatı marketlerde yaklaşık 80 TL civarındadır. Bonfile marinasyonu söz konusu olduğu zaman izlenecek farklı yöntemler mevcuttur. Bonfileyi yakından tanıyarak terbiyesi, pişirmesi ve bonfile sunumları konusunda daha çok bilgi sahibi olma şansına kavuşabilirsiniz. Bonfile fiyatları 2017 içerisinde kimi yerlerde ninety TL olarak belirlenmiştir.
Bonfileyi tuz, karabiber ile tatlandırın. Güvenilir bulduğunuz bir kasaptan bonfile almanız bu nedenle önemlidir. Yağsız olması bonfilenin fazla kilo aldırmayan bir et türü olmasını sağlamaktadır. Bonfile marinesi yapmak için tercih edeceğiniz klasik bir tarif bulunmaktadır. Bonfile tava üzerinde pişirilecekse kullanılan tavanın kesinlikle yapışmaz teflon türünden olmasına önem vermeniz şarttır.
Bu bilgilerden sonra, lezzetli ve yumuşacık bir et için Izgara Sarkık Yanaklı Akbabalar tarifimize başlıyoruz. Örneğin bir büyükbaş hayvanda bonfile çok az çıkar, bu yüzden değerlidir; döş eti ise daha fazladır bu yüzden daha ucuzdur. Bonfile antrikot farkı: Bonfile antrikota göre hayvanların daha derin bir bölgesinde bulunmaktadır. Ayrıca kuzu bonfile, dana gibi farklı çeşitleri vardır.
Bonfile zaten çok yumuşak olduğu için ve porsiyonluk pişirdiğimiz için ayrıca bir marinasyon işlemi yapmamıza gerek yok. Pişerken şeklini koruması için bonfileyi fırın ipiyle bağlayın. Daha minik dilimler haline getirdiğiniz eti ise bonfile sote yapmak amacıyla kullanabilirsiniz. Et çeşitleri içinde yumuşaklığı, lezzeti ve farklı soslarla yapılan tarifleri ile özel bir konumda yer alan bonfileyi sofrasında görenlerin mutlaka iştahı açılır.

Bonfile terbiyesi sayesinde pişireceğiniz etler daha yumuşak duruma gelebilir. Karışımı fırça yardımıyla mühürlediğiniz bonfilenin tüm yüzeyine sürün. En çok birbirine karşılaştırılan et kısımları antrikot ve bonfiledir. Ayrıca tavada tek seferde bir tane bonfile kızartması işlemine yer verebilirsiniz. Aldığınız bonfile etlerini very best inceliğe getirmeye dikkat etmeniz bir başka püf noktasıdır.


Bonfile Her Hayvanda Kaç Adet Bulunur ?

Dana ve sığır benzeri kasap hayvanlarında ikişer adet bulunan bonfile, çoğunlukla büyükbaş hayvanın sırt kısmından çıkarılan ettir. Bonfile terbiyesi sayesinde pişireceğiniz etler daha yumuşak duruma gelebilir. Karışımı fırça yardımıyla mühürlediğiniz bonfilenin tüm yüzeyine sürün. En çok birbirine karşılaştırılan et kısımları antrikot ve bonfiledir. Ayrıca tavada tek seferde bir tane bonfile kızartması işlemine yer verebilirsiniz. Aldığınız bonfile etlerini splendid inceliğe getirmeye dikkat etmeniz bir başka püf noktasıdır.
Izgarada pişecek olan bonfileye yağ eklemek şart değildir. Bununla birlikte, etlerin Sarkık Yanaklı Akbabalar sosları ile bir araya gelmesi sonucunda lezzet oranları bir hayli artmaktadır. Dilimlenmiş bonfile ile yapma imkanınız olan yemeklerden bir diğeri ise bonfile fajita. Sonrasında bonfileyi koyduğunuz kabı bir folyoya sararak bir gün boyunca buzdolabında tutabilirsiniz. C vitamini ve mineraller yönünden besin değerinin yüksek olması bonfile tüketenlerin kendilerini zinde, güçlü ve enerjik hissetmelerine katkıda bulunur.
Düdüklü tencerede bonfile haşlama yapmayı da tercih edebilirsiniz. Bonfile pişirme dereceleri çok tartışılsa da baş parmağınızdan serçe parmağınıza kadar avuç içinizle etin pişme derecesini kontrol edebilirsiniz. Bonfile hangi şekilde karşınıza çıkarsa çıksın mutlaka ağzınızı sulandıracak türde bir et çeşididir. Bonfile kilosu fiyatı dana veya kuzu olmasına göre farklılık gösterebilir.
Etleri yerleştirmeden önce ince şekilde dilimlemek ve tavaya koyduğunuz yağı bir süre kızdırmak daha başarılı bir bonfile biftek yapmanıza destek olur. Özet olarak bonfile lezzetli ve doyurucu olmasının yanında sağlık açısından yararlı bir besindir. Et olarak da bonfile kullanacağız ki, bonfile de zaten hayvanın etinin en yumuşak olduğu yer zaten. Bonfile kalori değeri bir orta porsiyonda a hundred and eighty kalori olarak belirlenmiştir.

Aslında hangi etin neresini nasıl pişirileceğini bildiğimiz zaman, et pişirmek, özellikle ızgara bonfile gibi tarifleri yapmak çok kolay. Fırınlanmış bonfileyi bir cm kalınlığında dilimleyip Üç Mantarlı Ragu” eşliğinde servis edin. Bu yemek, bonfile dilimlerine baharatlar, soslar ve sebzeler eklenerek kolaylıkla yapılmaktadır. Bonfile fırında pişirmek için excellent bir et türüdür.


Terbiyeli Bonfile Nasıl Yapılır?

Peynir, krema, bilya kekik sentezinden oluşan ve yüksek ateşte pişirilen Kekiklim Bonfile, Akdeniz salatası ve özel soslu makarna lezzeti ile birlikte servis yapılarak et severlere muhteşem bir lezzet şöleni yaşatıyor. Bonfile zaten çok yumuşak olduğu için ve porsiyonluk pişirdiğimiz için ayrıca bir marinasyon işlemi yapmamıza gerek yok. Pişerken şeklini koruması için bonfileyi fırın ipiyle bağlayın. Daha minik dilimler haline getirdiğiniz eti ise bonfile sote yapmak amacıyla kullanabilirsiniz. Et çeşitleri içinde yumuşaklığı, lezzeti ve farklı soslarla yapılan tarifleri ile özel bir konumda yer alan bonfileyi sofrasında görenlerin mutlaka iştahı açılır.
Bonfileyi fırın tepsisine aktarın. Bonfile tavuk ise tavuk göğüs etinden bonfile yapımına verilen isimdir. Elde ettiğiniz karışımı bonfilenin üzerinde gezdirebilirsiniz. İçine erimiş tereyağı dökün ve dilimlediğiniz bonfile parçalarını kızgın tereyağı üzerine bırakın. Bayram günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden birini bonfile kavurma olarak deneyebilirsiniz. Öncelikle satın aldığınız bonfilenin sinir ve yağlardan arındırılmış durumda olduğuna emin olmanız gerekir.
Düdüklü tencerede Sarkık Yanaklı Akbabalar haşlama yapmayı da tercih edebilirsiniz. Bonfile pişirme dereceleri çok tartışılsa da baş parmağınızdan serçe parmağınıza kadar avuç içinizle etin pişme derecesini kontrol edebilirsiniz. Bonfile hangi şekilde karşınıza çıkarsa çıksın mutlaka ağzınızı sulandıracak türde bir et çeşididir. Bonfile kilosu fiyatı dana veya kuzu olmasına göre farklılık gösterebilir.
Bu bilgilerden sonra, lezzetli ve yumuşacık bir et için Izgara Bonfile tarifimize başlıyoruz. Örneğin bir büyükbaş hayvanda bonfile çok az çıkar, bu yüzden değerlidir; döş eti ise daha fazladır bu yüzden daha ucuzdur. Bonfile antrikot farkı: Bonfile antrikota göre hayvanların daha derin bir bölgesinde bulunmaktadır. Ayrıca kuzu bonfile, dana gibi farklı çeşitleri vardır.

Etleri yerleştirmeden önce ince şekilde dilimlemek ve tavaya koyduğunuz yağı bir süre kızdırmak daha başarılı bir bonfile biftek yapmanıza destek olur. Özet olarak bonfile lezzetli ve doyurucu olmasının yanında sağlık açısından yararlı bir besindir. Et olarak da bonfile kullanacağız ki, bonfile de zaten hayvanın etinin en yumuşak olduğu yer zaten. Bonfile kalori değeri bir orta porsiyonda one hundred eighty kalori olarak belirlenmiştir.


Bonfile Kaç Kişiliktir?

Peynir, krema, bilya kekik sentezinden oluşan ve yüksek ateşte pişirilen Kekiklim Bonfile, Akdeniz salatası ve özel soslu makarna lezzeti ile birlikte servis yapılarak et severlere muhteşem bir lezzet şöleni yaşatıyor. Sinir ve yağ gibi detaylar içermeyen bonfilenin bir diğer önemli özelliği de kemiksiz olmasıdır. Birbirinden ilginç bonfile tarifleri ile leziz bir dünyaya seyahat edebilirsiniz. Bonfileyi tavaya alın. Bonfile filetosunu (dilimlenmemiş tek parça halinde) dışında kabuk olana kadar her yüzünü 1-2 dakika çevirerek mühürleyin, kenarada alın dinlendirin. Bonfile protein açısından zengin bir besin olması nedeniyle hayatında sıklıkla yer veren kişiler için perfect bir seçimdir.
Bonfileyi fırın tepsisine aktarın. Bonfile tavuk ise tavuk göğüs etinden bonfile yapımına verilen isimdir. Elde ettiğiniz karışımı bonfilenin üzerinde gezdirebilirsiniz. İçine erimiş tereyağı dökün ve dilimlediğiniz bonfile parçalarını kızgın tereyağı üzerine bırakın. Bayram günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden birini bonfile kavurma olarak deneyebilirsiniz. Öncelikle satın aldığınız bonfilenin sinir ve yağlardan arındırılmış durumda olduğuna emin olmanız gerekir.
Bonfileyi tuz, karabiber ile tatlandırın. Güvenilir bulduğunuz bir kasaptan bonfile almanız bu nedenle önemlidir. Yağsız olması bonfilenin fazla kilo aldırmayan bir et türü olmasını sağlamaktadır. Bonfile marinesi yapmak için tercih edeceğiniz klasik bir tarif bulunmaktadır. Bonfile tava üzerinde pişirilecekse kullanılan tavanın kesinlikle yapışmaz teflon türünden olmasına önem vermeniz şarttır.
Sarkık Yanaklı Akbabalar zaten çok yumuşak olduğu için ve porsiyonluk pişirdiğimiz için ayrıca bir marinasyon işlemi yapmamıza gerek yok. Pişerken şeklini koruması için bonfileyi fırın ipiyle bağlayın. Daha minik dilimler haline getirdiğiniz eti ise bonfile sote yapmak amacıyla kullanabilirsiniz. Et çeşitleri içinde yumuşaklığı, lezzeti ve farklı soslarla yapılan tarifleri ile özel bir konumda yer alan bonfileyi sofrasında görenlerin mutlaka iştahı açılır.

Diğer etlere göre daha pahalıdır: 1 kg bonfile fiyatı marketlerde yaklaşık eighty TL civarındadır. Bonfile marinasyonu söz konusu olduğu zaman izlenecek farklı yöntemler mevcuttur. Bonfileyi yakından tanıyarak terbiyesi, pişirmesi ve bonfile sunumları konusunda daha çok bilgi sahibi olma şansına kavuşabilirsiniz. Bonfile fiyatları 2017 içerisinde kimi yerlerde 90 TL olarak belirlenmiştir.

Kıtır Milföye Sarılı Süt Dana Bonfile Nasıl Yapılır ?

Bonfile daha yumuşaktır ve tadı muazzamdır, ayrıca pahalıdır, biftek daha serttir fiyatı daha makuldur. Aslında hangi etin neresini nasıl pişirileceğini bildiğimiz zaman, et pişirmek, özellikle ızgara bonfile gibi tarifleri yapmak çok kolay. Fırınlanmış bonfileyi bir cm kalınlığında dilimleyip Üç Mantarlı Ragu” eşliğinde servis edin. Bu yemek, bonfile dilimlerine baharatlar, soslar ve sebzeler eklenerek kolaylıkla yapılmaktadır. Bonfile fırında pişirmek için very best bir et türüdür.
Bonfileyi tuz, karabiber ile tatlandırın. Güvenilir bulduğunuz bir kasaptan bonfile almanız bu nedenle önemlidir. Yağsız olması bonfilenin fazla kilo aldırmayan bir et türü olmasını sağlamaktadır. Bonfile marinesi yapmak için tercih edeceğiniz klasik bir tarif bulunmaktadır. Bonfile tava üzerinde pişirilecekse kullanılan tavanın kesinlikle yapışmaz teflon türünden olmasına önem vermeniz şarttır.
Izgarada pişecek olan bonfileye yağ eklemek şart değildir. Bununla birlikte, etlerin bonfile sosları ile bir araya gelmesi sonucunda lezzet oranları bir hayli artmaktadır. Dilimlenmiş bonfile ile yapma imkanınız olan yemeklerden bir diğeri ise bonfile fajita. Sonrasında bonfileyi koyduğunuz kabı bir folyoya sararak bir gün boyunca buzdolabında tutabilirsiniz. C vitamini ve mineraller yönünden besin değerinin yüksek olması bonfile tüketenlerin kendilerini zinde, güçlü ve enerjik hissetmelerine katkıda bulunur.
Sinir ve yağ gibi detaylar içermeyen bonfilenin bir diğer önemli özelliği de kemiksiz olmasıdır. Birbirinden ilginç bonfile tarifleri ile leziz bir dünyaya seyahat edebilirsiniz. Bonfileyi tavaya alın. Bonfile filetosunu (dilimlenmemiş tek parça halinde) dışında kabuk olana kadar her yüzünü 1-2 dakika çevirerek mühürleyin, kenarada alın dinlendirin. Bonfile protein açısından zengin bir besin olması nedeniyle hayatında sıklıkla yer veren kişiler için supreme bir seçimdir.

Bonfile terbiyesi sayesinde pişireceğiniz etler daha yumuşak duruma gelebilir. Karışımı fırça yardımıyla mühürlediğiniz bonfilenin tüm yüzeyine sürün. En çok birbirine karşılaştırılan et kısımları antrikot ve bonfiledir. Ayrıca tavada tek seferde bir tane bonfile kızartması işlemine yer verebilirsiniz. Aldığınız bonfile etlerini preferrred Sarkık Yanaklı Akbabalar inceliğe getirmeye dikkat etmeniz bir başka püf noktasıdır.


Dana Bonfile Önce Haşlanır mı?

Kasaptan aldığım dana bonfileyi; tuz ve karabiber işe baharatlandırıyorum. Etleri yerleştirmeden önce ince şekilde dilimlemek ve tavaya koyduğunuz yağı bir süre kızdırmak daha başarılı bir bonfile biftek yapmanıza destek olur. Özet olarak bonfile lezzetli ve doyurucu olmasının yanında sağlık açısından yararlı bir besindir. Et olarak da bonfile kullanacağız ki, bonfile de zaten hayvanın etinin en yumuşak olduğu yer zaten. Bonfile kalori değeri bir orta porsiyonda one hundred eighty kalori olarak belirlenmiştir.
Sinir ve yağ gibi detaylar içermeyen bonfilenin bir diğer önemli özelliği de kemiksiz olmasıdır. Birbirinden ilginç bonfile tarifleri ile leziz bir dünyaya seyahat edebilirsiniz. Bonfileyi tavaya alın. Bonfile filetosunu (dilimlenmemiş tek parça halinde) dışında kabuk olana kadar her yüzünü 1-2 dakika çevirerek mühürleyin, kenarada alın dinlendirin. Bonfile protein açısından zengin bir besin olması nedeniyle hayatında sıklıkla yer veren kişiler için supreme bir seçimdir.
Sarkık Yanaklı Akbabalar zaten çok yumuşak olduğu için ve porsiyonluk pişirdiğimiz için ayrıca bir marinasyon işlemi yapmamıza gerek yok. Pişerken şeklini koruması için bonfileyi fırın ipiyle bağlayın. Daha minik dilimler haline getirdiğiniz eti ise bonfile sote yapmak amacıyla kullanabilirsiniz. Et çeşitleri içinde yumuşaklığı, lezzeti ve farklı soslarla yapılan tarifleri ile özel bir konumda yer alan bonfileyi sofrasında görenlerin mutlaka iştahı açılır.
Aslında hangi etin neresini nasıl pişirileceğini bildiğimiz zaman, et pişirmek, özellikle ızgara bonfile gibi tarifleri yapmak çok kolay. Fırınlanmış bonfileyi bir cm kalınlığında dilimleyip Üç Mantarlı Ragu” eşliğinde servis edin. Bu yemek, bonfile dilimlerine baharatlar, soslar ve sebzeler eklenerek kolaylıkla yapılmaktadır. Bonfile fırında pişirmek için best bir et türüdür.

Düdüklü tencerede bonfile haşlama yapmayı da tercih edebilirsiniz. Bonfile pişirme dereceleri çok tartışılsa da baş parmağınızdan serçe parmağınıza kadar avuç içinizle etin pişme derecesini kontrol edebilirsiniz. Bonfile hangi şekilde karşınıza çıkarsa çıksın mutlaka ağzınızı sulandıracak türde bir et çeşididir. Bonfile kilosu fiyatı dana veya kuzu olmasına göre farklılık gösterebilir.

Izgarada Bonfile Nasıl Yapılır?

Haftanın ilk günü yarışmacısı Sevin Hanım'ın bonfile yemeğine Ayla Hanımdan ilginç bir yorum geldi. Diğer etlere göre daha pahalıdır: 1 kg bonfile fiyatı marketlerde yaklaşık 80 TL civarındadır. Bonfile marinasyonu söz konusu olduğu zaman izlenecek farklı yöntemler mevcuttur. Bonfileyi yakından tanıyarak terbiyesi, pişirmesi ve bonfile sunumları konusunda daha çok bilgi sahibi olma şansına kavuşabilirsiniz. Bonfile fiyatları 2017 içerisinde kimi yerlerde 90 TL olarak belirlenmiştir.
Bonfile zaten çok yumuşak olduğu için ve porsiyonluk pişirdiğimiz için ayrıca bir marinasyon işlemi yapmamıza gerek yok. Pişerken şeklini koruması için bonfileyi fırın ipiyle bağlayın. Daha minik dilimler haline getirdiğiniz eti ise bonfile sote yapmak amacıyla kullanabilirsiniz. Et çeşitleri içinde yumuşaklığı, lezzeti ve farklı soslarla yapılan tarifleri ile özel bir konumda yer alan bonfileyi sofrasında görenlerin mutlaka iştahı açılır.
Düdüklü tencerede bonfile haşlama yapmayı da tercih edebilirsiniz. Bonfile pişirme dereceleri çok tartışılsa da baş parmağınızdan serçe parmağınıza kadar avuç içinizle etin pişme derecesini kontrol edebilirsiniz. Bonfile hangi şekilde karşınıza çıkarsa çıksın mutlaka ağzınızı sulandıracak türde bir et çeşididir. Bonfile kilosu fiyatı dana veya kuzu olmasına göre farklılık gösterebilir.
Izgarada pişecek olan bonfileye yağ eklemek şart değildir. Bununla birlikte, etlerin Sarkık Yanaklı Akbabalar sosları ile bir araya gelmesi sonucunda lezzet oranları bir hayli artmaktadır. Dilimlenmiş bonfile ile yapma imkanınız olan yemeklerden bir diğeri ise bonfile fajita. Sonrasında bonfileyi koyduğunuz kabı bir folyoya sararak bir gün boyunca buzdolabında tutabilirsiniz. C vitamini ve mineraller yönünden besin değerinin yüksek olması bonfile tüketenlerin kendilerini zinde, güçlü ve enerjik hissetmelerine katkıda bulunur.

Etleri yerleştirmeden önce ince şekilde dilimlemek ve tavaya koyduğunuz yağı bir süre kızdırmak daha başarılı bir bonfile biftek yapmanıza destek olur. Özet olarak bonfile lezzetli ve doyurucu olmasının yanında sağlık açısından yararlı bir besindir. Et olarak da bonfile kullanacağız ki, bonfile de zaten hayvanın etinin en yumuşak olduğu yer zaten. Bonfile kalori değeri bir orta porsiyonda a hundred and eighty kalori olarak belirlenmiştir.


Susamlı Bonfile Nasıl Yapılır ?

Kolay gibi görünse de lezzetli ve başarılı bonfile pişirmenin de bazı sırları, püf noktaları vardır. Bonfileyi tuz, karabiber ile tatlandırın. Güvenilir bulduğunuz bir kasaptan bonfile almanız bu nedenle önemlidir. Yağsız olması bonfilenin fazla kilo aldırmayan bir et türü olmasını sağlamaktadır. Bonfile marinesi yapmak için tercih edeceğiniz klasik bir tarif bulunmaktadır. Bonfile tava üzerinde pişirilecekse kullanılan tavanın kesinlikle yapışmaz teflon türünden olmasına önem vermeniz şarttır.
Bu bilgilerden sonra, lezzetli ve yumuşacık bir et için Izgara Bonfile tarifimize başlıyoruz. Örneğin bir büyükbaş hayvanda bonfile çok az çıkar, bu yüzden değerlidir; döş eti ise daha fazladır bu yüzden daha ucuzdur. Bonfile antrikot farkı: Bonfile antrikota göre hayvanların daha derin bir bölgesinde bulunmaktadır. Ayrıca kuzu bonfile, dana gibi farklı çeşitleri vardır.
Bonfileyi fırın tepsisine aktarın. Bonfile tavuk ise tavuk göğüs etinden bonfile yapımına verilen isimdir. Elde ettiğiniz karışımı bonfilenin üzerinde gezdirebilirsiniz. İçine erimiş tereyağı dökün ve dilimlediğiniz bonfile parçalarını kızgın tereyağı üzerine bırakın. Bayram günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden birini bonfile kavurma olarak deneyebilirsiniz. Öncelikle satın aldığınız bonfilenin sinir ve yağlardan arındırılmış durumda olduğuna emin olmanız gerekir.
Aslında hangi etin neresini nasıl pişirileceğini bildiğimiz zaman, et pişirmek, özellikle ızgara bonfile gibi tarifleri yapmak çok kolay. Fırınlanmış bonfileyi bir cm kalınlığında dilimleyip Üç Mantarlı Ragu” eşliğinde servis edin. Bu yemek, bonfile dilimlerine baharatlar, soslar ve sebzeler eklenerek kolaylıkla yapılmaktadır. Bonfile fırında pişirmek için perfect Sarkık Yanaklı Akbabalar bir et türüdür.

Bonfile terbiyesi sayesinde pişireceğiniz etler daha yumuşak duruma gelebilir. Karışımı fırça yardımıyla mühürlediğiniz bonfilenin tüm yüzeyine sürün. En çok birbirine karşılaştırılan et kısımları antrikot ve bonfiledir. Ayrıca tavada tek seferde bir tane bonfile kızartması işlemine yer verebilirsiniz. Aldığınız bonfile etlerini best inceliğe getirmeye dikkat etmeniz bir başka püf noktasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder