21 Ağustos 2018 Salı

Acılı Mercimek Çorbası Tarifi

Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Önceleri bu çorbayı hazırlarken, mercimekleri haşlardım. Çoğu kişi tarafından ezbere bilinen arpa şehriye çorbası tarifi kolaydır. Mercimek çorbasının çok farklı çeşitleri var, düdüklüde pişeni de var süzme mercimeği de tüm mercimek çorbası tariflerimizi inceleyebilirsiniz.
Mercimekle bulgur birlikte iyice pişirilir. Limon ve baharatlar eşliğinde lezzetini damak tadınıza göre zenginleştirebileceğiniz tavuk suyu çorbası, hafızanızda tadını unutamayacağınız bir iz bırakıyor. Tavuk Dünyası'nın leziz tavuk suyundan üretilmiş, sağlıklı ve şifa niteliğinde nefis tavuk suyu çorbası, yemeğe başlamadan önce midenize tam anlamıyla bir şenlik vadediyor.
 Ayıklanmış çekili mercimek suyun içine konur. Gelir gelmez, daha içmeden fazlasıyla abartıldığını anladım, tadına baktım sıradan bi mercimek çorbası, pek çok yerde içtiğimizden hani. Mercimekleri 20 dakika orta ateşte pişirin. Lezzetini kimsenin yadırgamadığı , herkesin damak tadına uygun nefis bir mercimek çorbası tarifi.
Soğuk suyu ekledikten sonra blenderdan geçirdiğimiz mercimek püremizi ilave ediyoruz. Mercimek, içeriğindeki bitkisel protein, folik asit, demir, potasyumla birlikte B1, B2 ve B3 vitaminleri ile vücudun güçsüz düşmesine engellemeye yardımcı oluyor. Kimyonla pek aram yoktur ama mercimek çorbasına oldukça yakıştığını fark ettim, bundan sonra mutlaka bir miktar ekleyeceğim.
Mercimek pişerken biraz reyhan, biraz kırmızı biber konur. Tencerede mercimeklerimizi kaynattıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. Ara ara karıştırarak mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. Kolay çorbalar yapmayı sevenler için bu kolay mercimek çorbası tarifi videosunu haazırladık.
Bunları söylüyoruz çünkü bu cümleleri duymadan, mercimek çorbası tarifine girişmeyin. Tarifini uygularken mercimek çorbasının hakkını verin. 5. Soğanları kavurmaya başlayın, ardından patates ve havuçları ekleyip bir süre daha kavurun ve mercimekleri ekleyin. Arpa şehriye çorbasında su ile arpanın oranı miktarı önemlidir. Mercimek çorbası nasıl yapılır videomuzda şu konuları bulabilirsiniz; süzme mercimek çorbası tarifi, kolay mercimek çorbası, çorba nasıl yapılır?, mercimek çorbası yapımı.
Mercimek çorbasını yapmadan önce soğanı küp küp doğrayıp biraz yağda kavurduktan sonra mercimekle pişirirseniz daha özlü olacaktır. Bu tam kıvamında ve denenmiş mercimek çorbası tarifinin yapılış videosunu hemen aşağıda bulabilirsiniz. Karalahana çorbasını salata ile tüketmek çok sağlıklı' diyor. İnce dilimler halinde kesilmiş limonun sıcacık mercimek çorbası ile buluştuğunu hayal edin.
Kırmızı mercimek (2 su bardağı), Soğan (1 adet), Havuç (1 adet), Sıvıyağ (1 çay bardağı), Tereyağı (2 çorba kaşığı), Un (3 çorba kaşığı un), Su (four bardak sıcak su, 2 bardak soğuk su), Tuz (1.5 tatlı kaşığı), Karabiber (1-2 çay kaşığı), Kekik (1-2 çay kaşığı), Kuru nane(1-2 çay kaşığı), Pulbiber (1 tatlı kaşığı). Kısık ateşte hazırladığınız et suyu ile yapılan mercimek çorbası rakipsizdir.
Aşağıda vereceğim mercimek çorbası tarifine geçmeden önce, kırmızı mercimeğin kuzeni, yeşil mercimekle hazırlayabileceğiniz, çok besleyici bir çorba olan Pazılı Yeşil Mercimek Çorbası Tarifine de bir göz atmanızı tavsiye ederim. Çorbaların taçsız prensi Mercimek Çorbası'nı 5 dakika gibi bir sürede tereyağlı, acı biberli, sarımsaklı ekmekleri ile tam kıvamında hazırladık.

Kışın vazgeçilmezi olan mercimek çorbası yazında özlenen ve aranan bir lezzetleri arasında… Okuyucularımızın en çok aradığı tarif lerden biri olduğunu görünce biz de açık ve web bir anlatım ile mercimek çorbası tarifi verdik. KAVURMALI ERİŞTE ÇORBASI Bir tencereye su koyularak kaynatılır. Düdüklü tencerenin içine yıkadığınız mercimekleri koyun Üzerine soyduğunuz patates ve soğanı ikiye bölüm atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder