21 Ağustos 2018 Salı

Elektro Manyetik Enerji Tasarrufu

Elektro Manyetik Enerji Tasarrufu

Elektrik ve Manyetizma” isimli yazı dizimizin bir önceki yazısında manyetizmaya bir giriş yapmış , manyetik alanı ve Lorentz kuvvet yasasını tanımlamıştık. Kutsal bir geometri olduğu düşünülen torus örüntüsünün, insanın bedeni üzerinde de manyetik olarak var olduğu kabul edilmeye başlandı son yıllarda. Eğer aynı şekilde tekrar manyetik alanı pozitif yönde arttırmaya devam edersek de, bu sefer yeşil ile gösterilen eğriyi takip edecektir. Bu bütünleşme sırasında insanın ulaşacağı enerji, Torus örüntüsü kurallarına göre çok yüksek bir güce ulaşır.
Tepe çakrası ile kök çakra arasındaki manyetik alanın merkez noktasında ise kalp çakrası vardır. Çakralar adıyla tanımlanan ve bedendeki bezlere karşılık gelen bu enerji merkezleri, kişinin torus kafesinin şeklini, gücünü ve kalitesini etkiler. Fiziksel bedenin etrafında bir enerji bedeni olduğu bilgisi binyılların bilgisidir. Uzmanlar, "TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen ilk milli elektromanyetik fırlatma sistemi SAPAN, mühimmatın fırlatılması için barutu kullanan klasik namlulu silah sistemlerine alternatif olarak geliştirilen yeni nesil silah sistemidir.
Manyetik enerjinizi aktarmak istediğiniz bölgeye dudaklarınızı yaklaştırarak, sanki bir cama "hoh" yapar gibi üfleme yapabileceğiniz gibi küçük bir boru aracılığıyla da aynı sonucu elde edebilirsiniz. Torusun örüntüsü içinde içiçe geçmiş manyetik iki ana bölüm vardır ve bir bölüm geçmiş zamanı, bir bölüm gelecek zamanı kapsar. Merkezde bulunan kalp bölgesinden başlayarak oluşturulan dairesel manyetik alanlar, çakraları takip ederek dışarıya doğru genişletilir.
Eğer manyetik alan yavaş yavaş azaltılmaya başlar ise, ferromıknatıs aynı mıknatıslanma eğrisini takip etmez. Bu yüzden elektrik akımları, bir tel boyunca elektronların hareketinden dolayı bir manyetik alan üretir. Carlos Castaneda, yazdığı kitaplarda, insanın evrene bağlanma noktasının kalp arkasında olduğunu ve insanın ışıklı manyetik bir yumurta içinde olduğunu söyler.
Tesla'nın bulduğu ve Sanayici Morgan tarafından sabote edilen enerji sistemi Torus modeline göre hazırlanmıştı. Hatta, bazı ülkelerde GEM terapi adı verilen insan bedeninin manyetik alanını düzenleyen tedaviler uygulanmaya başlanmıştır. Dokular tarafından emilen ve yansıtılan bu manyetik alan, aynı zamanda enerjinin yayılma sahası içinde bulunan kişiler tarafından da hissedilebilir.
Genelde $\vecB_M \gg \vecB_o$ olduğundan solenoidin içi ferromıknatıs malzeme ile doldurularak (bu düzeneğe elektromıknatıs denir) çok yüksek manyetik alanlara ulaşmak mümkündür. Yani merkezdeki enerji, bir uçta karadelik, diğer uçta ak delik gibi davranır. Uzmanlar, ABD'nin elektromanyetik silah üzerinde 30 yıldır çalıştığını ve 450 kilometre menzile ulaşabildiklerini belirtti.
Şekilde de gösterildiği gibi elektrik akımı bobinde bir manyetik alan üretir. Mesela dünyanın manyetik alanını kullanarak enerji üretilebilir ama bu enerji fazla olmaz kısıtlı olur. Kalpte üretilen biyoelektromanyetik alan, beynin elektromanyetik gücünden 5000 kat daha fazladır ve çok geniş bir alana etki etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, sosyal medya hesabından paylaştığı elektromanyetik fırlatma sistemi SAPAN teknolojisine dünyada sadece 4 ülkenin sahip olduğu öğrenildi.
Dolayısıyla sınırsız enerji üretebilmek için kurulacak her döngü kayıplar sonucu yeni enerji kaynağı beslemesine ihtiyaç duyacak. Bu yöntem de de parmaklarınız vücuda temas edebilir ya da ettirmeden de manyetik enerjinizi aktarabilirsiniz. Dünyada ABD'den sonra Rusya, Çin ve Türkiye'de bulunduğu belirtilen elektromanyetik silah teknolojisi, tungsten ve masif mermi atıyor.
Burada $M$ ferromıknatısın mıknatıslanma vektörünün manyetik alana paralel bileşenidir. Sınırsız enerji diye bir şey olmadığı için mümkün değil. Bu harddiskler bir çok küçük manyetik bölgeden oluşur. Manyetik enerjilerin aktarılmasında kullanılan en etkin yöntemlerden biri de üflemelerdir. Bu yöntemle de manyetik enerjiler çok kolaylıkla aktarılır. Torus kafesinin ortasından geçen girdaba benzer boşluk alanda sıralanan enerji merkezleri vardır.

Bedenin etrafını saran bu enerji alanı birçok etkiye bağlı olarak her varlıkta farklı bir modeldedir. Burada $\vecB_M=\mu_o \vecM$ manyetik malzemenin oluşturduğu manyetik alandır. Enerjiyi bir türden diğerine dönüştüren araçlara makine denir ve makineler hiç bir zaman tam verimle çalışamazlar. Bu enerji modellerinin temel sistemi, çift kutuplu çekim alanı kullanılarak yaratılan bir sistemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder