21 Ağustos 2018 Salı

Mercimek Çorbasının Kalorisi Nedir

Mercimek çorbası yapımı ve tarifi. Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Önceleri bu çorbayı hazırlarken, mercimekleri haşlardım. Çoğu kişi tarafından ezbere bilinen arpa şehriye çorbası tarifi kolaydır. Mercimek çorbasının çok farklı çeşitleri var, düdüklüde pişeni de var süzme mercimeği de tüm mercimek çorbası tariflerimizi inceleyebilirsiniz.
MERCİMEK ÇORBASI (ÇEKİLMİŞ MERCİMEKTEN) Ayıklanmış çekili mercimek suyun içine konur. Gelir gelmez, daha içmeden fazlasıyla abartıldığını anladım, tadına baktım sıradan bi mercimek çorbası, pek çok yerde içtiğimizden hani. Mercimekleri 20 dakika orta ateşte pişirin. Lezzetini kimsenin yadırgamadığı , herkesin damak tadına uygun nefis bir mercimek çorbası tarifi.
Üzerine süzdüğünüz mercimekleri ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Ayrı bir kapta 1 bardak su ile hazır mercimek çorbasını karıştırarak tencereye ilave edin. Kırmızı mercimekle yapılan içinizi ısıtacak bir çorba tarifi Mercimek çorbamızın tarifi her evde bulunabilecek malzemelerden. Lokantalardaki mercimek çorbası önce kavrulduğu için lezzetlidir. Afiyetler olsun diyelim, eğer sizin de kendinize özel mercimek çorbası pişirme yöntemleriniz varsa yorumlarda tüm okuyucularımızla paylaşmanızı isteyelim.
İşte dimension pratik bir mercimek çorbası tarifi… Püf noktaları dikkate alıp çeşitlendirdiğimiz çorba malzemelerini de eklerseniz kendinize özel bir mercimek çorbanız bile olabilir. Dün şimdi tarifini vereceğim kimyonlu mercimek çorbasını ve zeytinyağlı kabak dolmasını pişirdim. Hatta ezogelin çorbasıyla olan mücadelesini bir kenara koyarsanız, zamansız çorbaların en güzeli, en birincisi.
Orucun mutlaka çorba ile açılması gerektiğini kaydeden beslenme uzmanlarının ramazan için tavsiyesi ise yerli kırmızı mercimekten yapılan ev yapımı çorba. Sofraların en çok tercih edilen besleyici ve doyurucu mercimek çorbası. Kışın vazgeçilmezi olan mercimek çorbası yazında özlenen ve aranan bir lezzetleri arasında… Okuyucularımızın en çok aradığı tariflerden biri olduğunu görünce biz de açık ve web bir anlatım ile mercimek çorbası tarifi verdik.
Daha sonra soğanı, havuçlu, patatesleri soyun ve dilimleyin, mercimekleri ekleyerek tencereye alın. Mercimek Çorbası üzerinden gidecek olursak; Az zaman için düdüklü tencere kullanmak, az malzeme için terbiyesinden vazgeçmek (bu şekilde daha yoğun ve kalorili bir çorbadan kaçınmak aynı zamanda), az kap kacak içinse yağını sonradan kavurmamak çorbayı en pratik hale getiriyor.
Aşağıda vereceğim mercimek çorbası tarifine geçmeden önce, kırmızı mercimeğin kuzeni, yeşil mercimekle hazırlayabileceğiniz, çok besleyici bir çorba olan Pazılı Yeşil Mercimek Çorbası Tarifine de bir göz atmanızı tavsiye ederim. Çorbaların taçsız prensi Mercimek Çorbası'nı 5 dakika gibi bir sürede tereyağlı, acı biberli, sarımsaklı ekmekleri ile tam kıvamında hazırladık.
Bugün, her mevsim çok severek içtiğim, belki de en sık yaptığım ve hazırlaması benim için tarhana çorbası kadar kolay olan çorbanın tarifini, Kolay Mercimek Çorbası Tarifi vereceğim. Mevsiminde toplanan domateslerden elde edilen ve usta şeflerimizin özel tarifleriyle bambaşka bir lezzete bürünen domates çorbası ise seçkin bir lezzet olarak menümüzde yer alıyor.
Tenceredeki suya mercimek, patates ve havuç ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Mercimek çorbasının "aslı" yoktur. Türk mutfağında yılın her zamanında çorba çeşitleri sevilerek tüketilir, süzme mercimek hem evlerde hemde lokantalarda sunulan klasik bir çorbamızdır. 4 bardak sıcak suyu mercimeklerin üzerine dökün. Bunlar; kırmızı, sarı, kahverengi ve yeşil mercimektir.

Tencereye four su bardagı su konulur, üstune yıkanan mercimekler eklenir. Ancak bebeğinizde mercimek çorbası gaz problemi oluşturabilir. Arpa şehriye çorbası, tavuklu yada kıymalı yapılabiliyor. Mercimek çorbası içerisinde yüksek miktarda bulunan liften dolayı gaz yapmaktadır. Mercimek çorbası da bu çorbalardan biri. Karalahananın kan akışkanlığımı artırdığını ve detoks etkisi yarattığını söyleyen Selahattin Dönmez 'Bir kase karalahana çorbası 50-70 kalori arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder