21 Ağustos 2018 Salı

kağıttan süs yapılışı

Kağıttan yapılan çalışmaları sıkça paylaşmaya çalışıyorum. Pelur kağıtlar sınıf süslemelerinin yanında dekor amaçlı bir çok alanda kullanılıyor. Benim favorim kesinlikle bu kırmızı çiçek oldu:) Yaptığım süsleri duvarıma astım ve neşeli, çok iç açıcı bir hava verdi odaya. Daha sonra isteğe göre kağıttan kurbağa süs ve boya kalemleri ile daha canlı bir görüntüye kavuşturulur. Evinizde süs yapmak veya arasına ip geçirip sarkaç süs olarak da kullanabilirsiniz.
Ama sizce de süslere olduğundan fazla para ödemek akıl kârı değilse, kendi el emeğinizi devreye geçirip harika süsler ortaya çıkarabilirsiniz. Doğum günü partilerinde ve Sünnet çocuğunun odasını süslemek içinde kullanabilirsiniz. Birbirine yapıştırarak uzun uzadıya kullanabileceğiniz bu süsleri pencereler, duvarlar ya da kapıları süslemek için kısa olarak da kullanabilirsiniz.
Ponponların simlerle birleştiği mumların koku ve ışık kattığı doğum günü süslemelerine yanıp sönen disko ışıkları ile farklı bir hava katabilirsiniz. Yatak odası da pek tabii ki içinizden fışkıran süsleme isteğine ve yaratıcılığınıza fon oluşturabilir. Renkli parlak kalemler ile yazılar yazabileceğiniz bu kağıtlara desenler çizerek süsleyebilirsiniz. Kağıt Çiçek - Karne Süsü dosyası, Görsel Sanatlar bölümünde bulunmaktadır.
Kağıttan doğum günü süsleri yapımında karton ve mukavva kalınlığına yakın kağıtları ve normal el işi kağıtlarını kullanıyoruz. Mevcut trendler düşünüldüğünde çok karışık olmayan, mümkünse tek renk süsler tercih ediliyor demiştik. Sitemizde kağıttan süs yapımı ile ilgili birçok çalışmayı kağıt kategorisinde bulabilirsiniz. Kağıttan kelebek ile ilgili detaylı yapım aşamalarına yer verdiğim yazımda doğru yolda olup olmadığınızı kontrol etmeniz amacı ile tüm aşamaların resimlerini de paylaşıyorum.

Süslemek ya da süslenmek, her ikisi de mutluluk veren eylemler. Kağıtlardan ağaç figürü, kağıttan kalp süslemesi vb oda ve sınıf süslemeleri yapabilirsiniz. Bilindiği üzere ilk insanın yeme içme ve sevişme dışında ilk yaptığı şey evini süslemek. Son zamanlarda parti malzemeleri olarak satışını yaptığımız yelpaze süsleri kendin yap videolarında da yapan müşterilerimiz var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder