21 Ağustos 2018 Salı

Mercimek Çorbası Sosu Tarifi

Mercimek çorbası lif açısından zengin içeriği sayesinde kişiyi uzun süre tok tutan, kilo vermekte önemli rol oynayan çorbalardandır. Soğuk suyu ekledikten sonra blenderdan geçirdiğimiz mercimek püremizi ilave ediyoruz. Mercimek, içeriğindeki bitkisel protein, folik asit, demir, potasyumla birlikte B1, B2 ve B3 vitaminleri ile vücudun güçsüz düşmesine engellemeye yardımcı oluyor. Kimyonla pek aram yoktur ama mercimek çorbasına oldukça yakıştığını fark ettim, bundan sonra mutlaka bir miktar ekleyeceğim.
Mercimek çorbası tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. İçindekiler: Kırmızı mercimek, havuç, tereyağ, pul biber ve karabiber. Bizim Mutfak Mercimek Çorbası'nı Migros Sanal Market'in Çorbalar kategorisinden satın alabilir, tek tıkla online sipariş verebilir, ödemeyi on-line ya da kapıda kredi kartı ile gerçekleştirerek aynı gün içerisinde teslim alabilirsiniz.
Kışın vazgeçilmezi olan mercimek çorbası yazında özlenen ve aranan bir lezzetleri arasında… Okuyucularımızın en çok aradığı tarif lerden biri olduğunu görünce biz de açık ve web bir anlatım ile mercimek çorbası tarifi verdik. KAVURMALI ERİŞTE ÇORBASI Bir tencereye su koyularak kaynatılır. Düdüklü tencerenin içine yıkadığınız mercimekleri koyun Üzerine soyduğunuz patates ve soğanı ikiye bölüm atın.
PATATESLİ MERCİMEK ÇORBASI Önce mercimekler haşlanır. Mercimek çorbasının klasik lezzetinden vazgeçemeyenler için benzersiz bir lezzet deneyimi sunan süzme mercimek çorbası, diğer tüm Tavuk Dünyası yemekleri gibi eşsiz bir lezzet olarak damaklarınızdaki yerini koruyor. Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bizim Mutfak Mercimek Çorbası 65 Gr. Türk mutfağının en çok sevilen lezzetlerinden biri olan mercimek çorbasının en pratik halidir.
MERCİMEKLİ ERİŞTE ÇORBASI Ufak kırmızı mercimek hazırlanır, sonra pişirilir. Mercimek çorbasını ocağa koymanız yaklaşık 10 dakikanızı alacaktır. Kısık ateşte, mercimekler iyice yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Limona sorsan en sevdiği çorba mercimek der, halka sorsak sevmeyeni bulunmaz lakin gece dönerken işkembe içilir, kebapçıya gidilir ezogelin içilir, süzme mercimeği hakkıyla yapan insan sayısı kelle paçayı yapandan daha azdır.
MERCİMEK ÇORBASI (BULGUR KATKILI) Yarım bardak mercimek yıkanır. Mercimekleri, tavuk suyunu ve suyu ekleyin, mercimek yumuşayana kadar pişirin. Bütün bunlarla beraber mercimek çorbasının biraz hakkının yendiğini de söylemeden geçmeyelim. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca içine mercimekleri koyarak pişirmeye başlayın. Mercimek Çorbası Tarifi adlı yemek tarifine 392 adet yorum yapıldı.
Demet Kutluay ve uzman diyetisyen Selahattin Dönmez bu hafta Tam Zamanı'nda karalahanalı mercimek çorbası tarifi veriyorlar. Kıvamı, lezzeti yerinde bir çorba gerçekten de. Tabi mercimek çorbasının bu kadar pratik hale gelmesinde el blendırı gibi bir mutfak aletine sahip olmamızın payı da unutulmasın. Genellikle bilinen bebeğinize 6 aydan sonra mercimek çorbası verebileceğinizdir.
Bunları söylüyoruz çünkü bu cümleleri duymadan, mercimek çorbası tarifine girişmeyin. Tarifini uygularken mercimek çorbasının hakkını verin. 5. Soğanları kavurmaya başlayın, ardından patates ve havuçları ekleyip bir süre daha kavurun ve mercimekleri ekleyin. Arpa şehriye çorbasında su ile arpanın oranı miktarı önemlidir. Mercimek çorbası nasıl yapılır videomuzda şu konuları bulabilirsiniz; süzme mercimek çorbası tarifi, kolay mercimek çorbası, çorba nasıl yapılır?, mercimek çorbası yapımı.
Kaşar peyniri eşliğinde servise sunulan domates çorbası, damağınıza imza niteliğinde lezzetli bir iz bırakıyor. Mercimek ve tavuk suyunu ilave edin karışım kaynama noktasına ulaşana kadar pişirin. Çorba dendiğinde akla ilk gelenlerden olan kırmızı mercimeğin havuç, pul biber ve karabiberle birlikte pişmesinin yanında bir de tereyağın muhteşem tadı ve kokusu da eklenince ortaya çıkan lezzet; Fırınlanmış Tereyağlı Mercimek Çorbası”.

Kırmızı mercimek (2 su bardağı), Soğan (1 adet), Havuç (1 adet), Sıvıyağ (1 çay bardağı), Tereyağı (2 çorba kaşığı), Un (3 çorba kaşığı un), Su (four bardak sıcak su, 2 bardak soğuk su), Tuz (1.5 tatlı kaşığı), Karabiber (1-2 çay kaşığı), Kekik (1-2 çay kaşığı), Kuru nane(1-2 çay kaşığı), Pulbiber (1 tatlı kaşığı). Kısık ateşte hazırladığınız et suyu ile yapılan mercimek çorbası rakipsizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder