21 Ağustos 2018 Salı

Unlu Mercimek Çorbası Tarifi



Sabahları lokantalarda içilen ve güne güzel başlamanızı sağlayan mercimek çorbasını evinizde yapmak istiyorsanız sizde bu tarifi deneyebilirsiniz.Yarım bardak mercimek yıkanır. Mercimekleri, tavuk suyunu ve suyu ekleyin, mercimek yumuşayana kadar pişirin. Bütün bunlarla beraber mercimek çorbasının biraz hakkının yendiğini de söylemeden geçmeyelim. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca içine mercimekleri koyarak pişirmeye başlayın. Mercimek Çorbası Tarifi adlı yemek tarifine 392 adet yorum yapıldı.
Önce mercimekler haşlanır. Mercimek çorbasının klasik lezzetinden vazgeçemeyenler için benzersiz bir lezzet deneyimi sunan süzme mercimek çorbası, diğer tüm Tavuk Dünyası yemekleri gibi eşsiz bir lezzet olarak damaklarınızdaki yerini koruyor. Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bizim Mutfak Mercimek Çorbası 65 Gr. Türk mutfağının en çok sevilen lezzetlerinden biri olan mercimek çorbasının en pratik halidir.
Mercimek çorbasını yapmadan önce soğanı küp küp doğrayıp biraz yağda kavurduktan sonra mercimekle pişirirseniz daha özlü olacaktır. Bu tam kıvamında ve denenmiş mercimek çorbası tarifinin yapılış videosunu hemen aşağıda bulabilirsiniz. Karalahana çorbasını salata ile tüketmek çok sağlıklı' diyor. İnce dilimler halinde kesilmiş limonun sıcacık mercimek çorbası ile buluştuğunu hayal edin.

En Lezzetli Mercimek Çorbası Tarifi

Kaşar peyniri eşliğinde servise sunulan domates çorbası, damağınıza imza niteliğinde lezzetli bir iz bırakıyor. Mercimek ve tavuk suyunu ilave edin karışım kaynama noktasına ulaşana kadar pişirin. Çorba dendiğinde akla ilk gelenlerden olan kırmızı mercimeğin havuç, pul biber ve karabiberle birlikte pişmesinin yanında bir de tereyağın muhteşem tadı ve kokusu da eklenince ortaya çıkan lezzet; Fırınlanmış Tereyağlı Mercimek Çorbası”.
Mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır sorusu araştırılıyor. Ne gereksiz bir işmiş Şimdi annemden Kolay Mercimek Çorbası Tarifini öğrendiğimden beri çok pratik bir şekilde hazırlıyorum. Usta dokunuşlar sayesinde eşsiz bir lezzet kazanan nefis mercimek çorbası, tavuk yemeklerine geçmeden önce enfes bir ön hazırlık oluyor. Bir paket Bizim Mutfak Domates Çorbası 4 kişiliktir.
Soğuk suyu ekledikten sonra blenderdan geçirdiğimiz mercimek püremizi ilave ediyoruz. Mercimek, içeriğindeki bitkisel protein, folik asit, demir, potasyumla birlikte B1, B2 ve B3 vitaminleri ile vücudun güçsüz düşmesine engellemeye yardımcı oluyor. Kimyonla pek aram yoktur ama mercimek çorbasına oldukça yakıştığını fark ettim, bundan sonra mutlaka bir miktar ekleyeceğim.
Kırmızı mercimek (2 su bardağı), Soğan (1 adet), Havuç (1 adet), Sıvıyağ (1 çay bardağı), Tereyağı (2 çorba kaşığı), Un (three çorba kaşığı un), Su (four bardak sıcak su, 2 bardak soğuk su), Tuz (1.5 tatlı kaşığı), Karabiber (1-2 çay kaşığı), Kekik (1-2 çay kaşığı), Kuru nane(1-2 çay kaşığı), Pulbiber (1 tatlı kaşığı). Kısık ateşte hazırladığınız et suyu ile yapılan mercimek çorbası rakipsizdir.
Bunları söylüyoruz çünkü bu cümleleri duymadan, mercimek çorbası tarifine girişmeyin. Tarifini uygularken mercimek çorbasının hakkını verin. 5. Soğanları kavurmaya başlayın, ardından patates ve havuçları ekleyip bir süre daha kavurun ve mercimekleri ekleyin. Arpa şehriye çorbasında su ile arpanın oranı miktarı önemlidir. Mercimek çorbası nasıl yapılır videomuzda şu konuları bulabilirsiniz; süzme mercimek çorbası tarifi, kolay mercimek çorbası, çorba nasıl yapılır?, mercimek çorbası yapımı.
Tencereye 4 su bardagı su konulur, üstune yıkanan mercimekler eklenir. Ancak bebeğinizde mercimek çorbası gaz problemi oluşturabilir. Arpa şehriye çorbası, tavuklu yada kıymalı yapılabiliyor. Mercimek çorbası içerisinde yüksek miktarda bulunan liften dolayı gaz yapmaktadır. Mercimek çorbası da bu çorbalardan biri. Karalahananın kan akışkanlığımı artırdığını ve detoks etkisi yarattığını söyleyen Selahattin Dönmez 'Bir kase karalahana çorbası 50-70 kalori arasında.

2 çay bardağı kırmızı mercimek 1 adet orta boy patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2 yemek kaşığı sıvıyağ 12 çay bardağı su, tuz. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir. Mercimek çorbası içerdiği lifler sayesinde kan şekerini dengelemekte ve şekeri yükseltmemektedir. Mercimek daha sonra pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder