21 Ağustos 2018 Salı

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

Sebzeli mercimek çorbası tarifi arayanlar ölçüsünü tutturamayanalar dimension nefis bir mercimek çorbası tarifi hazırladık. Kışın vazgeçilmezi olan mercimek çorbası yazında özlenen ve aranan bir lezzetleri arasında… Okuyucularımızın en çok aradığı tarif lerden biri olduğunu görünce biz de açık ve net bir anlatım ile mercimek çorbası tarifi verdik. KAVURMALI ERİŞTE ÇORBASI Bir tencereye su koyularak kaynatılır. Düdüklü tencerenin içine yıkadığınız mercimekleri koyun Üzerine soyduğunuz patates ve soğanı ikiye bölüm atın.
MERCİMEKLİ ERİŞTE ÇORBASI Ufak kırmızı mercimek hazırlanır, sonra pişirilir. Mercimek çorbasını ocağa koymanız yaklaşık 10 dakikanızı alacaktır. Kısık ateşte, mercimekler iyice yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Limona sorsan en sevdiği çorba mercimek der, halka sorsak sevmeyeni bulunmaz lakin gece dönerken işkembe içilir, kebapçıya gidilir ezogelin içilir, süzme mercimeği hakkıyla yapan insan sayısı kelle paçayı yapandan daha azdır.
Kırmızı mercimek (2 su bardağı), Soğan (1 adet), Havuç (1 adet), Sıvıyağ (1 çay bardağı), Tereyağı (2 çorba kaşığı), Un (3 çorba kaşığı un), Su (4 bardak sıcak su, 2 bardak soğuk su), Tuz (1.5 tatlı kaşığı), Karabiber (1-2 çay kaşığı), Kekik (1-2 çay kaşığı), Kuru nane(1-2 çay kaşığı), Pulbiber (1 tatlı kaşığı). Kısık ateşte hazırladığınız et suyu ile yapılan mercimek çorbası rakipsizdir.
Bugün, her mevsim çok severek içtiğim, belki de en sık yaptığım ve hazırlaması benim için tarhana çorbası kadar kolay olan çorbanın tarifini, Kolay Mercimek Çorbası Tarifi vereceğim. Mevsiminde toplanan domateslerden elde edilen ve usta şeflerimizin özel tarifleriyle bambaşka bir lezzete bürünen domates çorbası ise seçkin bir lezzet olarak menümüzde yer alıyor.
Orucun mutlaka çorba ile açılması gerektiğini kaydeden beslenme uzmanlarının ramazan için tavsiyesi ise yerli kırmızı mercimekten yapılan ev yapımı çorba. Sofraların en çok tercih edilen besleyici ve doyurucu mercimek çorbası. Kışın vazgeçilmezi olan mercimek çorbası yazında özlenen ve aranan bir lezzetleri arasında… Okuyucularımızın en çok aradığı tariflerden biri olduğunu görünce biz de açık ve web bir anlatım ile mercimek çorbası tarifi verdik.
Aşağıda vereceğim mercimek çorbası tarifine geçmeden önce, kırmızı mercimeğin kuzeni, yeşil mercimekle hazırlayabileceğiniz, çok besleyici bir çorba olan Pazılı Yeşil Mercimek Çorbası Tarifine de bir göz atmanızı tavsiye ederim. Çorbaların taçsız prensi Mercimek Çorbası'nı 5 dakika gibi bir sürede tereyağlı, acı biberli, sarımsaklı ekmekleri ile tam kıvamında hazırladık.
Mercimekle bulgur birlikte iyice pişirilir. Limon ve baharatlar eşliğinde lezzetini damak tadınıza göre zenginleştirebileceğiniz tavuk suyu çorbası, hafızanızda tadını unutamayacağınız bir iz bırakıyor. Tavuk Dünyası'nın leziz tavuk suyundan üretilmiş, sağlıklı ve şifa niteliğinde nefis tavuk suyu çorbası, yemeğe başlamadan önce midenize tam anlamıyla bir şenlik vadediyor.
Çorba tarifleri içinde Türk mutfağının demirbaşlarından olan, hemen hemen her restoranın menüsünde olan kırmızı mercimek çorbasının lezzeti, içindeki malzemeler aynı olsa da yapılış teknikleri nedeniyle sanırım, herkesin elinden bir başka olur. Domates çorbasını et suyu yerine sıcak tavuk suyu kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Mercimek çorbasının lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken bir diğer husus salçasının ve baharatlarının mercimek tadını hakimiyeti altına alacak kadar fazla olmamasıdır.
MERCİMEK ÇORBASI (BULGUR KATKILI) Yarım bardak mercimek yıkanır. Mercimekleri, tavuk suyunu ve suyu ekleyin, mercimek yumuşayana kadar pişirin. Bütün bunlarla beraber mercimek çorbasının biraz hakkının yendiğini de söylemeden geçmeyelim. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca içine mercimekleri koyarak pişirmeye başlayın. Mercimek Çorbası Tarifi adlı yemek tarifine 392 adet yorum yapıldı.

Mercimek pişerken biraz reyhan, biraz kırmızı biber konur. Tencerede mercimeklerimizi kaynattıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. Ara ara karıştırarak mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. Kolay çorbalar yapmayı sevenler için bu kolay mercimek çorbası tarifi videosunu haazırladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder