21 Ağustos 2018 Salı

Manyetik Enerji Kullanım Alanları

Şu ana kadar tıp ve biyoloji alanında yazılmış ve anlatılmış olarak ne varsa, işte bu anlatılanların keşfedilmemiş yönlerinden, yani manyetik alanlarından ve elektriksel enerjilerinden bahsetmek istiyorum. Kalbin ritmik atımı ile üretilen kan ile ses basıncı ve elektromanyetik yayılım, vücuttaki her organ ve hücre tarafından algılanır. Kalbin taşıdığı yüksek manyetik alanın tespit edilmesi, bedenin etrafındaki torus manyetiğini açıklamak için önemli bir delildir. Bu enerji terimleri bu dersin kapsamı dışındadır ve kafa karışıklığına sebebiyet vermemek adına burada detaylarına girmeyeceğiz.
Tüm çakraların dengeli ve tam güçle enerji ürettiği bir beden dengesi, kalp elektromanyetiği ile birleştiğinde, bedendeki tüm doku, hücre ve DNA'nın yarattığı titreşimler, zihnin ve bilincin ortak niyetinin emrine girer. Nefesinizi ciğerlerinizde çekerken, manyetik enerjilerinizi göğüsünüze toplayın. Güzel, şimdiye kadar görmediğim veya yapılmamış bir düzenek ile sınırsız olmasa da uzun ömürlü enerji oluşturacak bir motor yapılabileceğini düşünüyorum.
Fakat burada kullanmanız gereken ifade 'SINIRSIZ' değil daha az hatta en az enerji ile nasıl çok sayıda hareket tekrarı yada enerji elde ederiz olmalıydı. Sapan'ın, sadece enerji kullanarak barutsuz mermi atabilme özelliği bulunuyor. Çift kutbun birbirine yarattığı etki bir kez başladıysa harcadığı enerjiden daha fazlasını üreterek kendi kendine devam eder. Ancak manyetik alan kaldırılırsa mıknatıslanma da ortadan kaybolur.
Bedenin etrafını saran bu enerji alanı birçok etkiye bağlı olarak her varlıkta farklı bir modeldedir. Burada $\vecB_M=\mu_o \vecM$ manyetik malzemenin oluşturduğu manyetik alandır. Enerjiyi bir türden diğerine dönüştüren araçlara makine denir ve makineler hiç bir zaman tam verimle çalışamazlar. Bu enerji modellerinin temel sistemi, çift kutuplu çekim alanı kullanılarak yaratılan bir sistemdir.
Yeni enerji kaynakları bulmaya ya da kullanmaya da niyetimiz yok gibi görünüyor. Daha sonra manyetik alan, pusulanın iğnesinin bobine doğru dönmesine neden olur. Yumuşak mıknatıslar ise hizterezis eğrileri geri dönüşümlü ,yani ayrık olmadığı için genelde manyetik sensör (algıç) uygulamalarında tercih edilir. Nefesinizi verirken sağladığınız konsantrasyonla, bu enerjileri elleriniz ve gözleriniz vasıtasıyla süjenize aktarın.
Ancak burada bu tepkiyi oldukça basit ve kaba bir şekilde klasik fizik kullanarak şöyle izah etmeye çalışalım; Yörünge etrafında hareket eden elektronlar, bunları akım halkaları olarak düşünebiliriz, manyetik alana maruz kaldıklarında yörüngelerini bu değişen manyetik alana karşı koyacak şekilde değiştirirler (Bkz. Nefesinizin ve buna bağlı olarak da manyetik enerjilerinizin sağa sola dağılmadan istenen bölgeye yoğun olarak aktarılmasını sağlar.
Lenz Yasası ). Bu da uygulanan manyetik alana zıt (negatif) yönde web bir mıknatıslanma indüklenmesine sebep olur. Manyetik enerjinin aktarılma metotları arasında başta sempatizasyonun sağlanması ve rezonansın kurulması tekniği olarak sizlere aktarılan el tutma yöntemi aynı zamanda manyetik enerjilerin aktarılma yöntemlerinden de biridir. Manyetik etkileri dağıtmak ve manyetik uykudan uyandırmak için kullanılır.
Arda Çetiner'in de söylediği gibi enerjinin dönüşümünü en verimli hale getirmek olmalı esas amaç. Doğada asla manyetik tek kutup bulunmaz. Yeteri kadar büyük bir mıknatısla manyetik enerjiden elektrik enerjisi eldesi imkansız olmayacaktır. Malzemenin bu sıcaklıkta faz değiştirdiği ve paramanyetik olduğu söylenir. Birçok bilim adamı tarafından bulunan maliyetsiz ve dönüşümlü enerji modelleri mevcut sistem tarafından yok edilmiştir.
Bu manyetik alan 17 metreye kadar etki yaratacak büyüklüğe gelebilir. Bu kutupluluğun yarattığı enerjinin döngüsüne TORUS modeli adı verilir. Nefes manyetik etkileri en iyi aktaran ve en iyi taşıyan araçların başında gelir. Curie sıcaklığında bu hizalanma ve düzen tamamen ortadan kalkar (artık manyetik bölgeler yoktur) ve malzeme kalıcı mıknatıslanma özelliğini yitirir.

Şekilde de gösterildiği gibi elektrik akımı bobinde bir manyetik alan üretir. Mesela dünyanın manyetik alanını kullanarak enerji üretilebilir ama bu enerji fazla olmaz kısıtlı olur. Kalpte üretilen biyoelektromanyetik alan, beynin elektromanyetik gücünden 5000 kat daha fazladır ve çok geniş bir alana etki etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, sosyal medya hesabından paylaştığı elektromanyetik fırlatma sistemi SAPAN teknolojisine dünyada sadece 4 ülkenin sahip olduğu öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder