21 Ağustos 2018 Salı

Origami Nedir? Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Yapılır? Yararları Nelerdir?

Parti süsleri için kullandığımız malzemeler; farklı renk ve ebatlarda renkli(el işi) kağıtlar, sıcak slikon tabancası ve renkli ipler. Çocukların odasına kelebekli sarkaç süs olarak yapıp kullanabilirsiniz. Bu süsleri ipe geçirerek veya benim gibi kağıt bantlarla duvarınıza yapıştırarak parti süslemesi olarak kullanabilirsiniz. Daha fazla kağıt süs yapımı için daha önce paylaştığımız konulara aşağıdaki bağlantılara tıklayarak erişebilirsiniz. Kağıttan zıplayan kurbağa yapımı için katlanan yerleri uç kısmından dışa doğru dik üçgen olacak şekilde katlıyoruz.
Kağıttan silah, uçak vb. videolar bulabileceğiniz yeni bir kanal :) abone olmayı unutmayın. Origami ile kağıttan nasıl kuş yapılacağını yukarıdaki görüntülere bakarak rahatlıkla yapabilirsiniz.Yapımı gördüğünüz gibi 4 aşamadan oluşmaktadır. Renkli kağıttan zincir yapımı; aslında yapımını çocukluğumuzdan bildiğimiz oldukça basit bir süs. Çok güzel süsler bunlar. Kağıttan kurbağa nasıl yapılır diye soranlar için en son aşama bu şekilde tamamlanır.
Tek bir kağıttan çift taraflı eşya yapabilirsiniz. Ama öğrenerek sizde kolayca kağıttan çok güzel kelebek örnekleri yapabilirsiniz. Bu kağıttan kelebek modelini sizler isterseniz tek renkli el işi kağıtları ile yapabilir ya da çok ince olmaması şartı ile farklı desenlere sahip peçeteler ile hazırlayabilirsiniz. Eğer zamanınız varsa yelpaze süsleri küçükken ilkokul zamanlarında kullandığımız kâğıtlar ile yapabilirsiniz.
Hem yapımı kolay hem de görünüm olarak çok şık bir süs oldu. Kendi yapacağınız yelpaze süsler nizami ve görsel olarak şık görünmeyebilir, yılda bir yapılan bir doğum günü hepimiz için ayrı bir önem taşımaktadır. Kağıt katlama sanatıyla yapılan kelebek süs çalışmalarını sitemizde daha önce paylaşmadık sanırım. Kağıttan kurbağa yapımı için en önemli bölgedir. Dilediğiniz tüm boyutlarda hazırlayabileceğiniz bu sevimli kelebekler ile özel günlerinizde kullanabilir hem yakınlarınızın hem de misafirlerinizin çok beğenecekleri süslemelere kendi imzanızı atmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Bakalım burada nasıl bir desen ortaya çıkmış. Yine renkli balonlar ile tamamlayabileceğiniz bu detayları günün konseptine göre tüller ve saten kumaşlar ya da kurdeleler ile de süsleyebilirsiniz. Doğum günleri başta olmak üzere pek çok özel gününüzde süsleme amacı ile farklı objelere gereksinim duyarız. Birbirinden güzel Yelpaze süsler, doğum günü süsleri kategorimizden en çok satanlar arasında yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder