21 Ağustos 2018 Salı

kağıttan buzdolabı süsleri

Kağıttan Kalpli Süs Yapımı

Sevdikleriniz için doğum günü partileri hazırlarken tüm süsleri hazır satın alabileceğiniz gibi aynı zamanda bunları kendiniz de evde kendi imkanlarınız ile yapabilirsiniz. Doğum günü kutlamalarının olmazsa olmazlarından birisi de parti süsleridir. Kağıttan bayraklar; bu süsün daha önce kumaş uygulamalarını görmüş ve çok beğenmiştim. Cam fanusun üzerine davetlinin ismini glazür denilen kurabiye süsleme kreması ile yazabilirsiniz. Bunun için dimension aşağıda hem resimli hemde videolu olarak kağıttan zıplayan kurbağa yapımını göstermek istedim.
Parti süslerimiz yelpaze görünümünde olduğu için pastamıza da yelpaze şeklinde süsler ekledik. Yine süsleme çalışmaları ile ilgili diğer çalışmaları sitemizde bulunan kendin yap kategorisinde bulabilirsiniz. Bunun için uzuuuuun bir süre önce almış olduğum ancak fiyasko ile sonuçlanan "tırnak süsleri"ni kullandım. Henüz mağaralarda yaşamını sürdürmekte olan homo cinsi ilk kez taş devrinin son alt devrinde, yani Üst Paleolitik dönemde süslenmiş.
Ortadaki boşluğa gerçek çiçek koyup farklı renk elişi kağıtlarıyla da yapraklarla süsleyince kağıttan krizanteminiz hazır hale gelmiş demektir. Kağıtları Akordion gibi katlayıp ortadan ikiye katlayınız.Dikkat ediniz iki kağıttan bir süs yapılacak,daha sonra kağıtları kestikten sonra yapıştırınız yuvarlak olsun. Bu arada tabi ki çocuklar bu güzel motifli gibi kesilmiş dekoratif kağıt süslerle odalarınızı da süsleyebilirsiniz.
Ponponların simlerle birleştiği mumların koku ve ışık kattığı doğum günü süslemelerine yanıp sönen disko ışıkları ile farklı bir hava katabilirsiniz. Yatak odası da pek tabii ki içinizden fışkıran süsleme isteğine ve yaratıcılığınıza fon oluşturabilir. Renkli parlak kalemler ile yazılar yazabileceğiniz bu kağıtlara desenler çizerek süsleyebilirsiniz. Kağıt Çiçek - Karne Süsü dosyası, Görsel Sanatlar bölümünde bulunmaktadır.

Sonra 2 cm lik genişlikte bir öne bir arkaya katlayın, yelpaze yaptıysanız kağıttan bilirsiniz bu yöntemi. Doğum gününde çocuklarınıza çok güzel kağıttan süslemeler yapacak ve onları daha çok mutlu edebileceksiniz. Örneğin; kağıttan zıplayan kurbağa yapımı gibi benzer süs ve oyun eşyaları yapabilirsiniz. Beğeniye ve kullanılacak alana göre süslemeler yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder