21 Ağustos 2018 Salı

En Lezzetli Mercimek Çorbası Tarifi

Davet sofralarının çok sevilen çorbasıdır, mis gibi Tereyağ Soslu Mercimek Çorbası. Bugün, her mevsim çok severek içtiğim, belki de en sık yaptığım ve hazırlaması benim için tarhana çorbası kadar kolay olan çorbanın tarifini, Kolay Mercimek Çorbası Tarifi vereceğim. Mevsiminde toplanan domateslerden elde edilen ve usta şeflerimizin özel tarifleriyle bambaşka bir lezzete bürünen domates çorbası ise seçkin bir lezzet olarak menümüzde yer alıyor.
Demet Kutluay ve uzman diyetisyen Selahattin Dönmez bu hafta Tam Zamanı'nda karalahanalı mercimek çorbası tarifi veriyorlar. Kıvamı, lezzeti yerinde bir çorba gerçekten de. Tabi mercimek çorbasının bu kadar pratik hale gelmesinde el blendırı gibi bir mutfak aletine sahip olmamızın payı da unutulmasın. Genellikle bilinen bebeğinize 6 aydan sonra mercimek çorbası verebileceğinizdir.
Orucun mutlaka çorba ile açılması gerektiğini kaydeden beslenme uzmanlarının ramazan için tavsiyesi ise yerli kırmızı mercimekten yapılan ev yapımı çorba. Sofraların en çok tercih edilen besleyici ve doyurucu mercimek çorbası. Kışın vazgeçilmezi olan mercimek çorbası yazında özlenen ve aranan bir lezzetleri arasında… Okuyucularımızın en çok aradığı tariflerden biri olduğunu görünce biz de açık ve internet bir anlatım ile mercimek çorbası tarifi verdik.
Tencereye 4 su bardagı su konulur, üstune yıkanan mercimekler eklenir. Ancak bebeğinizde mercimek çorbası gaz problemi oluşturabilir. Arpa şehriye çorbası, tavuklu yada kıymalı yapılabiliyor. Mercimek çorbası içerisinde yüksek miktarda bulunan liften dolayı gaz yapmaktadır. Mercimek çorbası da bu çorbalardan biri. Karalahananın kan akışkanlığımı artırdığını ve detoks etkisi yarattığını söyleyen Selahattin Dönmez 'Bir kase karalahana çorbası 50-70 kalori arasında.
2 çay bardağı kırmızı mercimek 1 adet orta boy patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2 yemek kaşığı sıvıyağ 12 çay bardağı su, tuz. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir. Mercimek çorbası içerdiği lifler sayesinde kan şekerini dengelemekte ve şekeri yükseltmemektedir. Mercimek daha sonra pişirilir.
Trace Usulü Mercimek çorbasını taze kişniş ile süsleyip limon dilimleri ile servis edin. Yıkanmış kırmızı mercimeklerimizi ilave ediyoruz. 1 su bardagı kırmızı mercimek cok iyi bir sekilde yıkanır. Pişen ve süzülen kırmızı mercimek içine eklenen sebze ve baharatlarla birleşerek mide dostu bir çorba haline gelir. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
PATATESLİ MERCİMEK ÇORBASI Önce mercimekler haşlanır. Mercimek çorbasının klasik lezzetinden vazgeçemeyenler için benzersiz bir lezzet deneyimi sunan süzme mercimek çorbası, diğer tüm Tavuk Dünyası yemekleri gibi eşsiz bir lezzet olarak damaklarınızdaki yerini koruyor. Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bizim Mutfak Mercimek Çorbası sixty five Gr. Türk mutfağının en çok sevilen lezzetlerinden biri olan mercimek çorbasının en pratik halidir.
İşte measurement pratik bir mercimek çorbası tarifi… Püf noktaları dikkate alıp çeşitlendirdiğimiz çorba malzemelerini de eklerseniz kendinize özel bir mercimek çorbanız bile olabilir. Dün şimdi tarifini vereceğim kimyonlu mercimek çorbasını ve zeytinyağlı kabak dolmasını pişirdim. Hatta ezogelin çorbasıyla olan mücadelesini bir kenara koyarsanız, zamansız çorbaların en güzeli, en birincisi.
Üzerine süzdüğünüz mercimekleri ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Ayrı bir kapta 1 bardak su ile hazır mercimek çorbasını karıştırarak tencereye ilave edin. Kırmızı mercimekle yapılan içinizi ısıtacak bir çorba tarifi Mercimek çorbamızın tarifi her evde bulunabilecek malzemelerden. Lokantalardaki mercimek çorbası önce kavrulduğu için lezzetlidir. Afiyetler olsun diyelim, eğer sizin de kendinize özel mercimek çorbası pişirme yöntemleriniz varsa yorumlarda tüm okuyucularımızla paylaşmanızı isteyelim.

Tenceredeki suya mercimek, patates ve havuç ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Mercimek çorbasının "aslı" yoktur. Türk mutfağında yılın her zamanında çorba çeşitleri sevilerek tüketilir, süzme mercimek hem evlerde hemde lokantalarda sunulan klasik bir çorbamızdır. 4 bardak sıcak suyu mercimeklerin üzerine dökün. Bunlar; kırmızı, sarı, kahverengi ve yeşil mercimektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder