21 Ağustos 2018 Salı

Manyetik Alan Nedir? Etki Alanları Nelerdir ?

Manyetik Alan Nedir?

Güneş; elektromanyetik ışımanın en uzun dalga boylu bölümünü oluşturan radyo dalgaları ile görünen ışık ve x ışını gibi ışınımın yanında; plazma olarak adlandırılan elektronların ve iyonların (protonlar ve bazı daha ağır atom çekirdekleri) karışımından oluşan başka bir ışıma daha yapar. Yeni enerji kaynakları bulmaya ya da kullanmaya da niyetimiz yok gibi görünüyor. Daha sonra manyetik alan, pusulanın iğnesinin bobine doğru dönmesine neden olur. Yumuşak mıknatıslar ise hizterezis eğrileri geri dönüşümlü ,yani ayrık olmadığı için genelde manyetik sensör (algıç) uygulamalarında tercih edilir. Nefesinizi verirken sağladığınız konsantrasyonla, bu enerjileri elleriniz ve gözleriniz vasıtasıyla süjenize aktarın.
Lenz Yasası ). Bu da uygulanan manyetik alana zıt (negatif) yönde net bir mıknatıslanma indüklenmesine sebep olur. Manyetik enerjinin aktarılma metotları arasında başta sempatizasyonun sağlanması ve rezonansın kurulması tekniği olarak sizlere aktarılan el tutma yöntemi aynı zamanda manyetik enerjilerin aktarılma yöntemlerinden de biridir. Manyetik etkileri dağıtmak ve manyetik uykudan uyandırmak için kullanılır.
Bu manyetik alan 17 metreye kadar etki yaratacak büyüklüğe gelebilir. Bu kutupluluğun yarattığı enerjinin döngüsüne TORUS modeli adı verilir. Nefes manyetik etkileri en iyi aktaran ve en iyi taşıyan araçların başında gelir. Curie sıcaklığında bu hizalanma ve düzen tamamen ortadan kalkar (artık manyetik bölgeler yoktur) ve malzeme kalıcı mıknatıslanma özelliğini yitirir.
Kalbin ritmik atımı ile üretilen kan ile ses basıncı ve elektromanyetik yayılım, vücuttaki her organ ve hücre tarafından algılanır. Kalbin taşıdığı yüksek manyetik alanın tespit edilmesi, bedenin etrafındaki torus manyetiğini açıklamak için önemli bir delildir. Bu enerji terimleri bu dersin kapsamı dışındadır ve kafa karışıklığına sebebiyet vermemek adına burada detaylarına girmeyeceğiz.
Ayrıca manyetik alan elektriksel yüklerin hareketi ilede üretilebilir. Kalbin, beyinle kurduğu iletişim; sinirler ile nörolojik bir iletişim, kan basıncı dalgalarıyla biyofıziksel bir iletişim, hormonlar ve nörotransmitterlerin kurduğu biyokimyasal iletişim ve elektromanyetik iletişim olmak üzere pek çok farklı yoldan kuruluyor. Şekil eight.5 (a) Henüz mıknatıslanmamış bir mıknatıs (ferromanyetik malzeme - ferromıknatıs) içerisinde manyetik bölgeler (domenler) (b) çok yüksek $B_$ manyetik alanı altında ferromıknatıs.
Burada $M$ ferromıknatısın mıknatıslanma vektörünün manyetik alana paralel bileşenidir. Sınırsız enerji diye bir şey olmadığı için mümkün değil. Bu harddiskler bir çok küçük manyetik bölgeden oluşur. Manyetik enerjilerin aktarılmasında kullanılan en etkin yöntemlerden biri de üflemelerdir. Bu yöntemle de manyetik enerjiler çok kolaylıkla aktarılır. Torus kafesinin ortasından geçen girdaba benzer boşluk alanda sıralanan enerji merkezleri vardır.
Paramanyetizma kalıcı manyetik momente (spini eşleşmemiş elektronları olan) sahip atomları olan ancak birbirleri ile etkileşmeyen ve bir hizalanma olmayan malzemelerde görülür. 1 Bu enerji manyetostatik, manyetik anizotropi ve değişim(alternate) enerjilerinin toplamıdır. Torus örüntüsü içindeki enerji, merkez etrafında daireler çizerek bir uca akar ve diğer uçtan çıkar.
Tesla'nın bulduğu ve Sanayici Morgan tarafından sabote edilen enerji sistemi Torus modeline göre hazırlanmıştı. Hatta, bazı ülkelerde GEM terapi adı verilen insan bedeninin manyetik alanını düzenleyen tedaviler uygulanmaya başlanmıştır. Dokular tarafından emilen ve yansıtılan bu manyetik alan, aynı zamanda enerjinin yayılma sahası içinde bulunan kişiler tarafından da hissedilebilir.
Torus örüntüsünün insan etrafında var olduğunun anlaşılması, kalp elektromanyetik alanının keşfine bağlı olarak anlamlanmıştır. Petrol temelli enerjiye dayanan tüm medeniyetimiz bir sona doğru gidiyor. Her bir çakra bir enerji merkezidir. Bir mıknatıs N (North=kuzey) ve S (South=Güney) olmak üzere iki manyetik kutba sahiptir. Bunun sebebi sıcaklığın artması ile termal salınımların atomik manyetik momentlerin hizalanmasına ve bölgelerin oluşmasına engel olmasıdır.

Bir ferromıknatısın (ferromanyetik malzeme) uygulanan $B_o$ manyetik alanına tepkisi Şekil eight.7'de gösterilen eğriye benzer. Nefesin tüm gücünü bilenlere göre, nefes ile insan etrafındaki manyetik alanın tam kapasite ile dengeli olarak devreye girmesi mümkündür. Bu tedavi yönteminde insan üzerindeki manyetik alan merkezinin kalp bölgesi olduğu kabul edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder