21 Ağustos 2018 Salı

Mıknatıs imalatında yaşanan gelişmeler

Manyetik Enerji Göndermek

Mıknatıs imalatında yaşanan gelişmeler ve mıknatısların gücündeki artışlar sonucunda manyetik motorlar günümüzün en popüler konularından biri haline geldi. Bir ferromıknatısın (ferromanyetik malzeme) uygulanan $B_o$ manyetik alanına tepkisi Şekil 8.7'de gösterilen eğriye benzer. Nefesin tüm gücünü bilenlere göre, nefes ile insan etrafındaki manyetik alanın tam kapasite ile dengeli olarak devreye girmesi mümkündür. Bu tedavi yönteminde insan üzerindeki manyetik alan merkezinin kalp bölgesi olduğu kabul edilir.
Tepe çakrası ile kök çakra arasındaki manyetik alanın merkez noktasında ise kalp çakrası vardır. Çakralar adıyla tanımlanan ve bedendeki bezlere karşılık gelen bu enerji merkezleri, kişinin torus kafesinin şeklini, gücünü ve kalitesini etkiler. Fiziksel bedenin etrafında bir enerji bedeni olduğu bilgisi binyılların bilgisidir. Uzmanlar, "TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen ilk milli elektromanyetik fırlatma sistemi SAPAN, mühimmatın fırlatılması için barutu kullanan klasik namlulu silah sistemlerine alternatif olarak geliştirilen yeni nesil silah sistemidir.
Torus örüntüsünün insan etrafında var olduğunun anlaşılması, kalp elektromanyetik alanının keşfine bağlı olarak anlamlanmıştır. Petrol temelli enerjiye dayanan tüm medeniyetimiz bir sona doğru gidiyor. Her bir çakra bir enerji merkezidir. Bir mıknatıs N (North=kuzey) ve S (South=Güney) olmak üzere iki manyetik kutba sahiptir. Bunun sebebi sıcaklığın artması ile termal salınımların atomik manyetik momentlerin hizalanmasına ve bölgelerin oluşmasına engel olmasıdır.
Şekilde de gösterildiği gibi elektrik akımı bobinde bir manyetik alan üretir. Mesela dünyanın manyetik alanını kullanarak enerji üretilebilir ama bu enerji fazla olmaz kısıtlı olur. Kalpte üretilen biyoelektromanyetik alan, beynin elektromanyetik gücünden 5000 kat daha fazladır ve çok geniş bir alana etki etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, sosyal medya hesabından paylaştığı elektromanyetik fırlatma sistemi SAPAN teknolojisine dünyada sadece 4 ülkenin sahip olduğu öğrenildi.
Enerji üretmek dediğimiz şey aslında enerjiyi bir türden diğerine dönüştürmektir. Uzmanlar, elektromanyetik silahla atılan mermilerin yönlendirilebildiğini ve klasik silah sistemlerinin yüzde 1 oranında daha ucuz olduğunu belirtti. Eğer manyetik alanı pozitif yönde arttırır isek, $M$ 'de aynı yönde arttmaya başlayacak ve doyum mıknatıslanmasına ulaşacaktır(kırmızı eğri).
Castaneda, birleşim noktasının manyetik bir bant noktası olduğunu ve kayması ile insanın farkındalığının başka boyutlara geçebildiğini söyler. Uygulanan manyetik alan kaldırıldığında mıknatıslanması sıfır ya da sıfıra çok yakın olacaktır. Atomların manyetik momentleri uygulanan manyetik alan yönüne yönelirler ve bir mıknatıslanma gösterirler. Ancak, manyetik alan üretmek için bir mıknatısın olması şart değildir.
Paramanyetizma kalıcı manyetik momente (spini eşleşmemiş elektronları olan) sahip atomları olan ancak birbirleri ile etkileşmeyen ve bir hizalanma olmayan malzemelerde görülür. 1 Bu enerji manyetostatik, manyetik anizotropi ve değişim(trade) enerjilerinin toplamıdır. Torus örüntüsü içindeki enerji, merkez etrafında daireler çizerek bir uca akar ve diğer uçtan çıkar.
Manyetik enerjinizi aktarmak istediğiniz bölgeye dudaklarınızı yaklaştırarak, sanki bir cama "hoh" yapar gibi üfleme yapabileceğiniz gibi küçük bir boru aracılığıyla da aynı sonucu elde edebilirsiniz. Torusun örüntüsü içinde içiçe geçmiş manyetik iki ana bölüm vardır ve bir bölüm geçmiş zamanı, bir bölüm gelecek zamanı kapsar. Merkezde bulunan kalp bölgesinden başlayarak oluşturulan dairesel manyetik alanlar, çakraları takip ederek dışarıya doğru genişletilir.
Genelde $\vecB_M \gg \vecB_o$ olduğundan solenoidin içi ferromıknatıs malzeme ile doldurularak (bu düzeneğe elektromıknatıs denir) çok yüksek manyetik alanlara ulaşmak mümkündür. Yani merkezdeki enerji, bir uçta karadelik, diğer uçta ak delik gibi davranır. Uzmanlar, ABD'nin elektromanyetik silah üzerinde 30 yıldır çalıştığını ve 450 kilometre menzile ulaşabildiklerini belirtti.

Kalbin ritmik atımı ile üretilen kan ile ses basıncı ve elektromanyetik yayılım, vücuttaki her organ ve hücre tarafından algılanır. Kalbin taşıdığı yüksek manyetik alanın tespit edilmesi, bedenin etrafındaki torus manyetiğini açıklamak için önemli bir delildir. Bu enerji terimleri bu dersin kapsamı dışındadır ve kafa karışıklığına sebebiyet vermemek adına burada detaylarına girmeyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder