21 Ağustos 2018 Salı

Kağıttan Kolay Kapı Süsü Nasıl Yapılır?

Parti süsleri için kullandığımız malzemeler; farklı renk ve ebatlarda renkli(el işi) kağıtlar, sıcak slikon tabancası ve renkli ipler. Bakalım burada nasıl bir desen ortaya çıkmış. Yine renkli balonlar ile tamamlayabileceğiniz bu detayları günün konseptine göre tüller ve saten kumaşlar ya da kurdeleler ile de süsleyebilirsiniz. Doğum günleri başta olmak üzere pek çok özel gününüzde süsleme amacı ile farklı objelere gereksinim duyarız. Birbirinden güzel Yelpaze süsler, doğum günü süsleri kategorimizden en çok satanlar arasında yer almaktadır.
Hem yapımı kolay hem de görünüm olarak çok şık bir süs oldu. Kendi yapacağınız yelpaze süsler nizami ve görsel olarak şık görünmeyebilir, yılda bir yapılan bir doğum günü hepimiz için ayrı bir önem taşımaktadır. Kağıt katlama sanatıyla yapılan kelebek süs çalışmalarını sitemizde daha önce paylaşmadık sanırım. Kağıttan kurbağa yapımı için en önemli bölgedir. Dilediğiniz tüm boyutlarda hazırlayabileceğiniz bu sevimli kelebekler ile özel günlerinizde kullanabilir hem yakınlarınızın hem de misafirlerinizin çok beğenecekleri süslemelere kendi imzanızı atmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
Ama sizce de süslere olduğundan fazla para ödemek akıl kârı değilse, kendi el emeğinizi devreye geçirip harika süsler ortaya çıkarabilirsiniz. Doğum günü partilerinde ve Sünnet çocuğunun odasını süslemek içinde kullanabilirsiniz. Birbirine yapıştırarak uzun uzadıya kullanabileceğiniz bu süsleri pencereler, duvarlar ya da kapıları süslemek için kısa olarak da kullanabilirsiniz.
Çocukların odasına kelebekli sarkaç süs olarak yapıp kullanabilirsiniz. Bu süsleri ipe geçirerek veya benim gibi kağıt bantlarla duvarınıza yapıştırarak parti süslemesi olarak kullanabilirsiniz. Daha fazla kağıt süs yapımı için daha önce paylaştığımız konulara aşağıdaki bağlantılara tıklayarak erişebilirsiniz. Kağıttan zıplayan kurbağa yapımı için katlanan yerleri uç kısmından dışa doğru dik üçgen olacak şekilde katlıyoruz.

Bu yöntemi uygulayarak istediğiniz sayıda kağıttan kalpli süsler yapabilirsiniz. Kağıttan süs yapılışı ile ilgili bu yazımda paylaşacağım çalışma çok hoşunuza gidecek. Tüm bu aşamalardan sonra kalpli süsü istediğiniz yere asabilirsiniz. Toplamda 10-12 adımdan oluşan güzel origami kelebek yapımı çalışmasını kısa sürede öğrenerek süs amaçlı yapabilirsiniz. Galerimizde pelur kağıt süslemelerini bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder