21 Ağustos 2018 Salı

Kağıttan Zıplayan Kurbağa Nasıl Yapılır?

Özel günlerde dekor süsü olarak kullanılabilecek kağıttan çok şık ponponların nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, sizin için seçtiğimiz ponpon yapımı resimlerine tıklayabilirsiniz. Kağıttan doğum günü süsleri yapımında karton ve mukavva kalınlığına yakın kağıtları ve normal el işi kağıtlarını kullanıyoruz. Mevcut trendler düşünüldüğünde çok karışık olmayan, mümkünse tek renk süsler tercih ediliyor demiştik. Sitemizde kağıttan süs yapımı ile ilgili birçok çalışmayı kağıt kategorisinde bulabilirsiniz. Kağıttan kelebek ile ilgili detaylı yapım aşamalarına yer verdiğim yazımda doğru yolda olup olmadığınızı kontrol etmeniz amacı ile tüm aşamaların resimlerini de paylaşıyorum.
Kağıt yapıştırıcıları da bu süs hazırlama sırasında ihtiyacınız olacak diğer ürünler. Rengarenk kesip yaptığınız süsleri iplere takıp istediğiniz gibi evinizi ya da sınıfınızı süsleyebilirsiniz. Elif 'in kendi tasarımı küçük kağıtlara ayrı ayrı " 23-Nisan-Kutlu -Olsun "yazıp ipe yapıştırdı ve ucuna da kağıttan zincir yaptı.Bizde bu tasarımı sınıfımızın camına astık rüzgar estikçe bir güzel salındı.Çok da hoşumuza gitti.
Dün sınıfımızı süsledik ben çocuklardan daha heyecanlıydım.Balonlar şişirdik patlattık,kedi merdivenleri yaptık ,zincirler yaptık, bayraklar astık,el ele tutuşan çocuklar yaptık.Öyle eğlendik ki okul hiiç bitmesin istedik.İşte bu güzel günün ardından sınıf süslemelerimizi sizlerle paylaşmak istedim. Kağıttan kelebek yapımı galerimiz. Pelur kağıtlar ile süslemelerde gerçekten çok güzel oluyor.
Ponponların simlerle birleştiği mumların koku ve ışık kattığı doğum günü süslemelerine yanıp sönen disko ışıkları ile farklı bir hava katabilirsiniz. Yatak odası da pek tabii ki içinizden fışkıran süsleme isteğine ve yaratıcılığınıza fon oluşturabilir. Renkli parlak kalemler ile yazılar yazabileceğiniz bu kağıtlara desenler çizerek süsleyebilirsiniz. Kağıt Çiçek - Karne Süsü dosyası, Görsel Sanatlar bölümünde bulunmaktadır.

Bu yöntemi uygulayarak istediğiniz sayıda kağıttan kalpli süsler yapabilirsiniz. Kağıttan süs yapılışı ile ilgili bu yazımda paylaşacağım çalışma çok hoşunuza gidecek. Tüm bu aşamalardan sonra kalpli süsü istediğiniz yere asabilirsiniz. Toplamda 10-12 adımdan oluşan güzel origami kelebek yapımı çalışmasını kısa sürede öğrenerek süs amaçlı yapabilirsiniz. Galerimizde pelur kağıt süslemelerini bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder