21 Ağustos 2018 Salı

Manyetik Enerjinin Evrendeki Yeri

Şu ana kadar tıp ve biyoloji alanında yazılmış ve anlatılmış olarak ne varsa, işte bu anlatılanların keşfedilmemiş yönlerinden, yani manyetik alanlarından ve elektriksel enerjilerinden bahsetmek istiyorum. Arda Çetiner'in de söylediği gibi enerjinin dönüşümünü en verimli hale getirmek olmalı esas amaç. Doğada asla manyetik tek kutup bulunmaz. Yeteri kadar büyük bir mıknatısla manyetik enerjiden elektrik enerjisi eldesi imkansız olmayacaktır. Malzemenin bu sıcaklıkta faz değiştirdiği ve paramanyetik olduğu söylenir. Birçok bilim adamı tarafından bulunan maliyetsiz ve dönüşümlü enerji modelleri mevcut sistem tarafından yok edilmiştir.
Manyetik enerjinizi aktarmak istediğiniz bölgeye dudaklarınızı yaklaştırarak, sanki bir cama "hoh" yapar gibi üfleme yapabileceğiniz gibi küçük bir boru aracılığıyla da aynı sonucu elde edebilirsiniz. Torusun örüntüsü içinde içiçe geçmiş manyetik iki ana bölüm vardır ve bir bölüm geçmiş zamanı, bir bölüm gelecek zamanı kapsar. Merkezde bulunan kalp bölgesinden başlayarak oluşturulan dairesel manyetik alanlar, çakraları takip ederek dışarıya doğru genişletilir.
Şekilde de gösterildiği gibi elektrik akımı bobinde bir manyetik alan üretir. Mesela dünyanın manyetik alanını kullanarak enerji üretilebilir ama bu enerji fazla olmaz kısıtlı olur. Kalpte üretilen biyoelektromanyetik alan, beynin elektromanyetik gücünden 5000 kat daha fazladır ve çok geniş bir alana etki etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, sosyal medya hesabından paylaştığı elektromanyetik fırlatma sistemi SAPAN teknolojisine dünyada sadece 4 ülkenin sahip olduğu öğrenildi.
Tepe çakrası ile kök çakra arasındaki manyetik alanın merkez noktasında ise kalp çakrası vardır. Çakralar adıyla tanımlanan ve bedendeki bezlere karşılık gelen bu enerji merkezleri, kişinin torus kafesinin şeklini, gücünü ve kalitesini etkiler. Fiziksel bedenin etrafında bir enerji bedeni olduğu bilgisi binyılların bilgisidir. Uzmanlar, "TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen ilk milli elektromanyetik fırlatma sistemi SAPAN, mühimmatın fırlatılması için barutu kullanan klasik namlulu silah sistemlerine alternatif olarak geliştirilen yeni nesil silah sistemidir.
Yeni enerji kaynakları bulmaya ya da kullanmaya da niyetimiz yok gibi görünüyor. Daha sonra manyetik alan, pusulanın iğnesinin bobine doğru dönmesine neden olur. Yumuşak mıknatıslar ise hizterezis eğrileri geri dönüşümlü ,yani ayrık olmadığı için genelde manyetik sensör (algıç) uygulamalarında tercih edilir. Nefesinizi verirken sağladığınız konsantrasyonla, bu enerjileri elleriniz ve gözleriniz vasıtasıyla süjenize aktarın.
Castaneda, birleşim noktasının manyetik bir bant noktası olduğunu ve kayması ile insanın farkındalığının başka boyutlara geçebildiğini söyler. Uygulanan manyetik alan kaldırıldığında mıknatıslanması sıfır ya da sıfıra çok yakın olacaktır. Atomların manyetik momentleri uygulanan manyetik alan yönüne yönelirler ve bir mıknatıslanma gösterirler. Ancak, manyetik alan üretmek için bir mıknatısın olması şart değildir.
Torus örüntüsünün insan etrafında var olduğunun anlaşılması, kalp elektromanyetik alanının keşfine bağlı olarak anlamlanmıştır. Petrol temelli enerjiye dayanan tüm medeniyetimiz bir sona doğru gidiyor. Her bir çakra bir enerji merkezidir. Bir mıknatıs N (North=kuzey) ve S (South=Güney) olmak üzere iki manyetik kutba sahiptir. Bunun sebebi sıcaklığın artması ile termal salınımların atomik manyetik momentlerin hizalanmasına ve bölgelerin oluşmasına engel olmasıdır.
Ancak burada bu tepkiyi oldukça basit ve kaba bir şekilde klasik fizik kullanarak şöyle izah etmeye çalışalım; Yörünge etrafında hareket eden elektronlar, bunları akım halkaları olarak düşünebiliriz, manyetik alana maruz kaldıklarında yörüngelerini bu değişen manyetik alana karşı koyacak şekilde değiştirirler (Bkz. Nefesinizin ve buna bağlı olarak da manyetik enerjilerinizin sağa sola dağılmadan istenen bölgeye yoğun olarak aktarılmasını sağlar.
Ayrıca manyetik alan elektriksel yüklerin hareketi ilede üretilebilir. Kalbin, beyinle kurduğu iletişim; sinirler ile nörolojik bir iletişim, kan basıncı dalgalarıyla biyofıziksel bir iletişim, hormonlar ve nörotransmitterlerin kurduğu biyokimyasal iletişim ve elektromanyetik iletişim olmak üzere pek çok farklı yoldan kuruluyor. Şekil 8.5 (a) Henüz mıknatıslanmamış bir mıknatıs (ferromanyetik malzeme - ferromıknatıs) içerisinde manyetik bölgeler (domenler) (b) çok yüksek $B_$ manyetik alanı altında ferromıknatıs.

Tüm çakraların dengeli ve tam güçle enerji ürettiği bir beden dengesi, kalp elektromanyetiği ile birleştiğinde, bedendeki tüm doku, hücre ve DNA'nın yarattığı titreşimler, zihnin ve bilincin ortak niyetinin emrine girer. Nefesinizi ciğerlerinizde çekerken, manyetik enerjilerinizi göğüsünüze toplayın. Güzel, şimdiye kadar görmediğim veya yapılmamış bir düzenek ile sınırsız olmasa da uzun ömürlü enerji oluşturacak bir motor yapılabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder